Politie Hollands Midden

Boskoop - Vrouwen proberen woningen binnen te komen door babbeltruc

Boskoop, 05-01-2011 o Twee vrouwen hebben afgelopen week geprobeerd zich in woningen in Boskoop binnen te praten met een babbeltruc.

In de vroege avonduren belden de twee vrouwen met een licht getint uiterlijk aan bij een bewoonster met een bosje bloemen. Ze bedankten de vrouw als trouwe deelneemster van de kinderpostzegelactie en willen binnen komen om de bloemen in een vaas te zetten. De bewoonster is niet ingegaan hierop waarna de vrouwen zijn weggegaan.

Op een andere dag hadden de vrouwen autopech en wilden een woning in om te bellen voor hulp. Ook bij deze woning werden ze niet binnengelaten. Bij een derde poging vertelden de vrouw dat ze de weg kwijt waren en vroegen een bewoonster om een plattegrond. Ook deze bewoonster stuurde de vrouwen weg.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.