Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bussum, 5 januari 2011

Wijzigingen kapitaalstructuur en oriëntatie op reverse listing

Voortgang gezondmaking Dico International

Dico International deelt mede dat, nu het faillissement is beeindigd, er verdere stappen zijn gezet om de beursvennootschap op gezonde wijze voort te zetten.

De volgende stappen zijn genomen:

* Het faillissement van Dico International is opgeheven nadat het crediteurenakkoord is aangenomen, het akoord is gehomologeerd en de verzetstermijn is verlopen. Dico International dankt de curatoren, mr. Teunis en mr. Ben Daoued van Stein Advocaten Zwolle voor hun buitengewone inspanningen die - ten bate van crediteuren - het voortbestaan van Dico International mogelijk maken.
* Value8 heeft de middelen die nodig waren om het akkoord te financieren ter beschikking gesteld. Op 29 november 2010 is de betaling van crediteuren geëffectueerd. Dankzij de inspanningen van Value8 is hierdoor de schuldenlast van Dico (ruim 2,5 miljoen euro) gesaneerd.
* Dico International is na de bovenstaande stappen een lege beursvennootschap met een schuld aan Value8. Aangezien Dico International een negatief eigen vermogen heeft, staat het onverminderd op het strafbankje van NYSE Euronext Amsterdam.
* Het faillissement van Dico International is door de curatoren geconsolideerd behandeld. Per 31 december 2010 heeft Dico International de aandelen in de inactieve vennootschappen Dico Retail BV en De Matrassenhal BV vervreemd.
* Om de balanspositie te verbeteren is Dico International met Value8 overeengekomen om de vordering van Value8 in het kader van de werkzaamheden en het crediteurenakkoord, op Dico International om te zetten in een niet-rentedragende converteerbare obligatie ter grootte van 313.000 euro. Conversie van de lening zal kunnen plaatsvinden tegen 0,15 eurocent per aandeel, gelijk aan de prijs waartegen Value8 het meerderheidspakket heeft verworven.
* Daarnaast is Dico International met Value8 overeengekomen dat Value8 ten behoeve van operationele kosten in 2011 een bedrag van 50.000 euro beschikbaar stelt als korte termijn lening tegen een marktconforme rente.
* Na conversie zal Value8 89,9 procent van de aandelen in Dico International houden.
* De verzetstermijn (2 maanden) inzake de kapitaalwijziging is onlangs verlopen. De intentie is om in de komende periode de statutenwijziging daadwerkelijk te effectueren. Belangrijk element daarvan is de reverse split, waarbij 80 bestaande aandelen zullen worden omgezet in één nieuw aandeel Dico International. Over het moment van effectueren van de reverse split zal nader worden gecommuniceerd.
* De intentie bestaat om in het eerste kwartaal van 2011 de jaarcijfers 2010 te publiceren en een Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen. Uit het bovenstaande kan worden afgeleid dat de meeste stappen die noodzakelijk zijn om Dico International te laten voortbestaan en de beursnotering te kunnen behouden, thans genomen zijn.

In de huidige situatie kan Dico International zich wel al oriënteren op de mogelijkheden voor een reverse listing.

Ten behoeve van beleggers wordt de waarschuwing ten aanzien van handel in aandelen Dico International herhaald. Nogmaals wordt gewezen op het negatieve eigen vermogen en het ontbreken van operationele activiteiten. NV Dico International

info@dicointernational.nl www.dicointernational.nl

Drs. P.P.F. de Vries, directeur
Drs. G.P. Hettinga, commissaris

NV Dico International
Value8 NV