Imtech NV

Imtech: overname Trecom versterkt positie in duurzame procestechnologie

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de industriële automatiseringsspecialist Trecom overneemt. Trecom telt circa 20 medewerkers en realiseert opbrengsten van ruim 2 miljoen euro op jaarbasis. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel en maakt het mogelijk dat Imtech haar positie op de internationale markt van procestechnologie versterkt. Industriële klanten wensen steeds vaker energie-efficiënte oplossingen. Imtech en Trecom kunnen samen goed inspelen op deze vraag en duurzame totaaloplossingen aanbieden.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is mondiaal actief in hightech industriële droogoplossingen. Trecom levert het 'automatiseringshart' van deze oplossingen. Trecom en Imtech werken al decennia samen. Samen met Trecom kunnen we beter voldoen aan de grote vraag naar duurzame industriële automatiseringsoplossingen in de mondiale droogindustrie.'

Profiel Trecom

Trecom, gevestigd in Nederland (Amersfoort), is gespecialiseerd in complexe industriële automatiseringsconcepten voor machines en industriële productielijnen. Trecom bedenkt de besturingsfunctionaliteit, ontwerpt de complete software, verzorgt de elektrotechnische infrastructuur en integreert deze totaaloplossing in het productieproces van de klant. Hiertoe beschikt de onderneming over een brede variëteit aan logistieke software licenties. De totaaloplossingen van Trecom vormen het hart van menig industrieel productieproces. Trecom is wereldwijd actief. Steeds vaker bedenkt Trecom specifieke oplossingen die leiden tot een aanzienlijke reductie van het energieverbruik.

Jarenlange samenwerking met Imtech

Trecom werkt al meer dan 20 jaar samen met Imtech, te weten het Imtech-bedrijf Ventilex en haar business unit DryGenic, beide specialisten op het gebied van innovatieve droogtechnologie (thermisch-fysische procestechnologie: hightech fluidbed- en banddrogers, luchtfiltratiesystemen, luchtdrogers en decontaminatiesystemen). Trecom, Ventilex en Drygenic vormen een drie-eenheid voor de mondiale markten van mineralen, chemie en energie, evenals in de farmaceutische en foodindustrie. Samen wordt gewerkt aan een grote hoeveelheid innovatieve en duurzame droogoplossingen voor bijvoorbeeld het drogen van zand, zout, paneermeel, pvc en biomassa. Klanten zijn onder meer Unilever, Eneco, DSM, Koopmans, Cantillana, Knauf, Quickmix en Saint Gobain.

Synergie

Met de overname formaliseert Imtech de al aanwezige samenwerking. Trecom zal, evenals Ventilex en Drygenic, deel uitmaken van de business unit International Industrial van Imtech Nederland. Samen (meer dan 100 medewerkers) zullen de Imtech-bedrijven zich verder specialiseren in hightech duurzame droogoplossingen voor de mondiale industrie. Dit past prima in de groeistrategie voor 2015 van Imtech, die onder meer gericht is op verdere internationale expansie in specifieke industriële technologiedomeinen.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0