Ingezonden persbericht


PERSBERICHT BORT - EMBARGO tot 5 Januari 2010 17.30 uur
---

Van Helvoirt Groenprojecten wint de BORT prijs 2011 Jean-Pierre van der Meijs volgt voorzitter Rob Koster op in het jubileumjaar

Rob Koster is acht jaren voorzitter geweest van BORT. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Willem II stadion vanmiddag nam hij afscheid. Tevreden constateerde hij in zijn jaar- rede dat Tilburg weer beschikte over een goede ploeg bestuurders. Een coalitie van 5 partijen, met grotendeels nieuwe en jonge wethouders. En 'als slagroom op de soes' een nieuwe burgermeester, Peter Noordamus. Koster gaat ervan uit dat dit college de problemen aanpakt en Tilburg daarmee weer een bestuur geeft waar burgers en ondernemers trots op kunnen zijn.

Koster wordt als voorzitter opgevolgd door Jean-Pierre van der Meijs. Van der Meijs was van 1997 tot 2003 raadslid in de gemeente raad voor het CDA , had een eigen evenementenbureau en is actief betrokken bij verschillende Tilburgse evenementen als het Festival van het Levenslied. Hij heeft een uitzendbureau voor horecapersoneel. De afgelopen twee jaar was van der Meijs Prins Carnaval.

BORT bestaat in 2011 ook 25 jaar en dat was reden voor retro-perspectief, het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst. Koster blikte in beeld terug, met een zeer geslaagde compilatie van hoogte en dieptepunten uit een kwart eeuw Nederlandse en Tilburgse geschiedenis.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werd voor de 16e keer de BORT prijs uitgereikt. Het jaar 2010 was een jaar van economisch laagtij en voor bedrijven dus een extra uitdaging om zich te manifesteren. Juist in moeilijke tijden komen de kanjers boven drijven en dat geeft aan de Bort prijs dan ook een extra dimensie. Er waren vijf Tilburgse bedrijven genomineerd: Agristo, Bakkersland, Elho, F. Claassen Transport en Van Helvoirt Groenprojecten. Wethouder de Ridder maakte de winnaar bekend en overhandigde de award met oorkonde.

De BORT prijs 2011 ging naar Van Helvoirt Groenprojecten. Van Helvoirt Groenprojecten zijn al bijna 50 jaar graag geziene hoveniers en is een bekend groenbedrijf in Tilburg en omgeving. Met veel aandacht voor de kwaliteit en expertise van de medewerkers. Ze investeren flink in hun huidige en toekomstige medewerkers (via opleidingscluster Midden-Brabant), in vernieuwing met concepten als stadsbos tegen fijnstof en de groene daktuinen. People, Planet en Profit zijn er in goede balans. Daarmee is Bert van Helvoirt een bevlogen ondernemer, een slimme pionier in het groen.

De BORT prijs is een blijk van erkenning van collega ondernemers voor een onderneming met meerwaarde voor de regio in het algemeen en Tilburg in het bijzonder. De vaste criteria zijn innovatie, inspiratie en impact op Tilburg. De genomineerden worden voorgedragen door de bedrijventerreincommissies van BORT.

EINDE PERSBERICHT


---