Twynstra Gudde


jonge talenten

Ook in tijden van crisis: binnenhalen en behouden van jonge talenten

Voor veel organisaties is het binnenhalen, opleiden en behouden van jong talent een grote opgave in het komende decennium. De cijfers liegen er niet om. Tussen 2010 en 2015 verlaten maar liefst 775.000 babyboomers de arbeidsmarkt. Slechts 420.000 jongeren treden toe.

Feit is dat Nederlandse organisaties vergrijzen en ontgroenen, maar toch zijn ze niet goed voorbereid op het werven en behouden van jonge talenten. Vooral organisaties die juist in deze tijd investeren in talenten zullen in de toekomst succesvoller zijn . De vijver is nog even groot, maar er zijn aanzienlijk minder vissers.

Talentive: de oplossing voor talentmanagement
Talentive is een nieuwe dienstverlening van Twynstra Gudde. De twee jonge en gedreven oprichters hiervan, Thomas Verhiel en Fritz Korten, begeleiden, adviseren en lichten organisaties door op het gebied van traineeships en talentrajecten. De oprichters van Talentive behoren zelf tot de doelgroep en hebben ruime ervaring in de adviesbranche. Hun vernieuwende en creatieve aanpak heeft al diverse organisaties geholpen

De kracht van Talentive is het maken van de match tussen een organisatie X en aanstormende talenten, de zogeheten generatie Y. Op deze wijze worden beide partijen in een organisatie begrepen.

Boek JongLeren met Talent
De adviseurs van Talentive onderbouwen hun oplossingen met gegevens die op gedegen kennis en onderzoek berusten. Sinds 2006 heeft Twynstra Gudde onderzoek gedaan naar jong talentmanagement. Dit heeft geresulteerd in het boek JongLeren met Talent, de match tussen Organisatie X en Generatie Y (Scriptum 2009, Jolink, Korten en Verhiel). Op maandag 18 mei wordt het nieuwe boek gepresenteerd tijdens het mini-congres JongLeren met Talent. Daarnaast heeft het onderzoek geleid tot de ontwikkeling van de TalentTypenTest, die inzicht geeft in welk type talent een organisatie behoefte heeft.

Voor meer informatie over de boeklancering en het maken van de TalentTypenTest verwijzen wij u door naar www.talentive.nl.

Contact

Twynstra Gudde
Tel: 033 4677777