Gemeente Rotterdam

nog 600 parkeerautomaten in storing

05 januari 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Sinds begin dit jaar heeft de gemeente Rotterdam te kampen met een storing in een aantal parkeerautomaten. Aanvankelijk werden meer dan 1000 van de 3000 automaten door de storing getroffen. Het aantal parkeerautomaten dat nog niet gebruikt kan worden, is nu circa 600. Deze automaten staan verspreid over de stad.

Handmatig resetten
"Het duurt nog een tot twee dagen voordat weer bij de automaten betaald kan worden", zegt Fred Marree van Stadstoezicht. Medewerkers van de technische dienst van Stadstoezicht gaan de automaten handmatig resetten, zodat opnieuw contact gemaakt kan worden met de centrale computer. Deze operatie vraagt enige tijd omdat deze handeling ter plaatse bij de getroffen automaten moet worden uitgevoerd. Als tweede maatregel wordt de belasting van het netwerk verminderd door het helemaal uitschakelen van een aantal parkeerautomaten. Hiermee wordt vandaag gestart in de deelgemeente Noord. Deze automaten worden voorzien van een verwijzing naar de dichtstbijzijnde werkende automaat. Hier moet dus gewoon een parkeerkaartje worden gekocht.

Niet betalen? Kijk eerst goed op de automaat!
Bij de parkeerautomaten die getroffen zijn door de storing staat in het display `Buiten gebruik, niet betalen'. "Uitsluitend bij deze automaten kan niet betaald worden," aldus Marree. "Kijk eerst goed op de automaat, alleen als je geen kaartje kunt kopen, geven stadswachten geen parkeerbon." Bij de andere parkeerautomaten kan en moet overigens gewoon een parkeerkaartje gekocht worden.