Politie Rotterdam Rijnmond

POLITIE ZOEKT GETUIGEN RAMKRAAK MAASSLUIS

Datum publicatie: 05-01-2011 13:53

MAASSLUIS - De politie zoekt getuigen van de ramkraak op een juwelier aan de Nieuwstraat in Maassluis in de nacht van dinsdag op woensdag.

Tegen half twee ging de politie af op het inbraakalarm van de juwelier. Vanuit de Nieuwstraat zagen de agenten twee personen aan komen rennen. De achtervolging werd direct ingezet, maar de twee konden ontkomen.

Aangekomen bij de juwelier, zagen agenten een voertuig, waarvan de motor nog draaide, letterlijk in de pui van de zaak staan. De rolluiken waren ingedeukt en de ruiten erachter waren gebarsten. Er bleek niets van waarde te zijn buitgemaakt.

De politie stelde meteen een onderzoek in. Daaruit is gebleken dat de auto die de verdachten hebben gebruikt, een Nissan Micra, rond middernacht is gestolen aan de PC Hooftlaan in Maassluis. Rond kwart over een hebben de verdachten meerdere malen met de auto tegen de pui van de zaak aangereden.

De verdachten zijn vier mannen. Een van hen droeg een bontmuts. Twee van de verdachten zijn op een zwarte scooter richting de molen gereden. De andere twee zouden in de richting van de Markt zijn gelopen.

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u tussen 00.00 en 02.00 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de PC Hooftlaan en of de Nieuwstraat of heeft u op een andere manier informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op via nummer 0900-8844. Anoniem kan ook, via M., 0800-7000.