Politie Zaanstreek-waterland

Politie arresteert inbrekers dankzij burgers

Purmerend, 05-01-2011 o De politie heeft maandagmiddag 3 januari drie jongens, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, uit Amsterdam aangehouden die een woninginbraak hadden gepleegd. Een buurtbewoner had vier mannen zien wegrennen bij een woning aan de Primulastraat in Purmerend en alarmeerde direct de politie. De inbrekers hadden zich toegang tot de woning verschaft door een schuifraam te vernielen aan de achterkant. Ze hadden de gehele woning overhoop gehaald en een grote hoeveelheid goederen gestolen, waaronder geld en sieraden.

Aanhoudingen

De buurtbewoner zag de vier mannen richting station Purmerend rennen en op de trein stappen richting Zaandam. De politie zocht de omgeving af bij station Kogerveld en kwam het viertal op het spoor. Ze stonden bij een bushalte maar toen ze de agenten in het oog kregen, renden ze ieder een andere kant op. Een persoon vluchtte in de richting van de H.G. Scholtenstraat en agenten zetten de achtervolging te voet in. Hij werd aangehouden. Een omstander meldde de agenten dat een verdachte richting het volkstuincomplex aan de Veldbloemenweg rende. Hij werd ook gevonden en opgepakt. De jongen had zich verscholen in een tuinhuisje en zat onder de modder en het spinnenrag. De derde verdachte hield zich schuil achter pallets op een bedrijventerrein aan de Oostzijde in Zaandam. Een alerte burger informeerde de agenten over de vluchtrichting waardoor ook de derde verdachte ingerekend kon worden met behulp van een hondengeleider. De drie Amsterdammers zijn meegenomen naar het politiebureau en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Getuigenoproep

Getuigen zijn gehoord en agenten hielden een buurtonderzoek. De Forensische Opsporing verricht sporenonderzoek. Dankzij de hulp van burgers heeft de politie drie verdachten kunnen inrekenen. Maar de politie is nog op zoek naar de vierde verdachte en wil graag spreken met getuigen die nog niet gehoord zijn. De vierde verdachte is een blanke man, ongeveer 185 cm, leeftijd circa 16 jaar, droeg donkere kleren en had een grijze Eastpack tas bij zich. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Waterland via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.