Politie Zeeland


---

018-2011 Vrachtauto veroorzaakt schade, Zierikzee
Op de Appelmarkt in Zierikzee veroorzaakte een rollende vrachtauto woensdagochtend rond 03.30 uur nogal wat schade.
De 59-jarige bestuurder, afkomstig uit Den Haag, had in de Appelstraat de vrachtauto geparkeerd om lading te lossen. Tijdens het lossen is de vrachtauto, die niet op de handrem stond, gaan rollen en een stuk verderop met behoorlijke snelheid tegen de gevel van een perceel gereden. Hierbij ontstond schade aan het metselwerk, aan enkele brievenbussen en aan een uithangbord. Ook de vrachtauto liep behoorlijke schade op.


019-2011 Autobrand in Oost-Souburg
In de IJsselstraat in Oost-Souburg ontstond woensdag omstreeks 02.00 uur brand in een personenauto.
Toen de politie bij de auto kwam, had een buurman het ergste vuur al geblust en de politie nam het blussen, tot de brandweer kwam, van hem over. Nadat de brand nagenoeg onder controle was, werd een 32-jarige agente niet lekker door het inademen van stoffen die vrijkwamen bij de autobrand. Zij is naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De auto was niet meer te redden.

020-2011 Hennepkwekerij ontdekt in Oostburg
In een loods aan de Transportweg in Oostburg werd woensdag rond 03.00 uur een hennepkwekerij ontdekt.
Tijdens surveillance zagen agenten twee mannen uit de loods komen en in een auto wegrijden. Na een stopteken volgde een controle en roken de agenten een sterke henneplucht. Hierna werd een kijkje in de loods genomen. In de loods werd op de zolderverdieping een kweekruimte met tien afgeknipte hennepplanten aangetroffen. De twee mannen, van 19 en 20 jaar, beiden uit Oostburg, werden aangehouden en naar Torentijd gebracht. De planten werden in beslag genomen. De mannen zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

021-2011 Verlichtingscontrole, Middelburg
Woensdag tussen 07.45 en 08.30 uur werd op de Oude Vlissingseweg in Middelburg een verlichtingscontrole gehouden.
De controle was gericht op het fietsverkeer en in totaal werden 12 fietsers bekeurd voor het niet of slecht voeren van verlichting.

| | |




Politie Zeeland