Koppert Cress van tuinbouwondernemer Rob Baan heeft de Tuinbouw
Ondernemersprijs gewonnen.
Op 4 januari 2011 ontving Koppert Cress uit Monster de Tuinbouw
Ondernemersprijs 2011 uit handen van de voorzitter van VNO-NCW Bernard
Wientjes.
De ondernemersprijs werd dit jaar voor de 25e keer uitgereikt tijdens
de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw en
Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs in de Keukenhof te Lisse.
Zeer warme relatie
Rob Baan is al jaren een zeer warme relatie van Syntens. Syntens
doorliep diverse innovatietrajecten met hem, geregeld geregisseerd door
innovatieadviseur Jan Smit. Bovendien is Rob Baan minister van
Verantwoorde Voeding in het Kabinet van Vernieuwing, een schaduwkabinet
van ondernemers, wetenschappers en opiniemakers onder leiding van
Syntens.
âEr wordt op school niet gekookt, er worden bijna geen schooltuintjes
aangelegd. Een kip komt uit de diepvries, chocolade melk met 10% suiker
is gezond. En als je honger hebt neem je een gezond tussendoortje in de
vorm van een MARSâ. Baan ten voeten uit met zijn eigen geluid tijdens
het tweedeinspiratiecollegeâs van het Kabinet van Vernieuwing november
2010.
Excellente marketing
De jury van de Nationale Ondernemersprijs schrijft over de winnaar:Â
Koppert Cress onderscheidt zich, naast de aandacht voor duurzaamheid,
vooral door de excellente marketing van microgroenten. Het bedrijf
stemt het assortiment volledig af op de wensen van de klant en verrast
hen geregeld met innovatieve producten. Daarnaast zorgt een sterk
marketingteam voor wereldwijde bekendheid bij topkoks en presenteert
het bedrijf het uitgebreide assortiment op honderden beurzen,
demonstraties en culinaire evenementen. Handelaren, hun afnemers en
de eindgebruikers worden uitgenodigd om ervaring met de producten op te
doen in de bijzondere keuken op het bedrijf in Monster.
"Cressen"
Koppert Cress produceert âCressenâ en specialties die onder het motto
Architecture Aromatique op de markt worden gezet. Het team van Koppert
Cress heeft gekozen voor een eigen benadering van de eindverbruikers
van haar product: topkoks wereldwijd. Deze hebben de âMicro-Vegetablesâ
ontdekt en gebruiken ze als verrijking van hun gerechten. Het bedrijf
heeft vestigingen in Monster en New York en een nauw
samenwerkingsverband in Japan. Een aantal âCressenâ zijn met het
label Discover Freshhh ook voor de consument beschikbaar.
Naast de winnaar waren ook Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel
Enschot en Ammerlaan Grond en Hydrocultuur uit Nootdorp genomineerd.
Ook deze bedrijven zijn een relatie van Syntens in diverse
innovatietrajecten.
Syntens