Syntens

Koppert Cress van tuinbouwondernemer Rob Baan heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen.
Op 4 januari 2011 ontving Koppert Cress uit Monster de Tuinbouw Ondernemersprijs 2011 uit handen van de voorzitter van VNO-NCW Bernard Wientjes.

De ondernemersprijs werd dit jaar voor de 25e keer uitgereikt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw en Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs in de Keukenhof te Lisse.

Zeer warme relatie
Rob Baan is al jaren een zeer warme relatie van Syntens. Syntens doorliep diverse innovatietrajecten met hem, geregeld geregisseerd door innovatieadviseur Jan Smit. Bovendien is Rob Baan minister van Verantwoorde Voeding in het Kabinet van Vernieuwing, een schaduwkabinet van ondernemers, wetenschappers en opiniemakers onder leiding van Syntens.

âEr wordt op school niet gekookt, er worden bijna geen schooltuintjes aangelegd. Een kip komt uit de diepvries, chocolade melk met 10% suiker is gezond. En als je honger hebt neem je een gezond tussendoortje in de vorm van een MARSâ. Baan ten voeten uit met zijn eigen geluid tijdens het tweedeinspiratiecollegeâs van het Kabinet van Vernieuwing november 2010.

Excellente marketing
De jury van de Nationale Ondernemersprijs schrijft over de winnaar:Â Koppert Cress onderscheidt zich, naast de aandacht voor duurzaamheid, vooral door de excellente marketing van microgroenten. Het bedrijf stemt het assortiment volledig af op de wensen van de klant en verrast hen geregeld met innovatieve producten. Daarnaast zorgt een sterk marketingteam voor wereldwijde bekendheid bij topkoks en presenteert het bedrijf het uitgebreide assortiment op honderden beurzen, demonstraties en culinaire evenementen. Handelaren, hun afnemers en de eindgebruikers worden uitgenodigd om ervaring met de producten op te doen in de bijzondere keuken op het bedrijf in Monster.

"Cressen"
Koppert Cress produceert âCressenâ en specialties die onder het motto Architecture Aromatique op de markt worden gezet. Het team van Koppert Cress heeft gekozen voor een eigen benadering van de eindverbruikers van haar product: topkoks wereldwijd. Deze hebben de âMicro-Vegetablesâ ontdekt en gebruiken ze als verrijking van hun gerechten. Het bedrijf heeft vestigingen in Monster en New York en een nauw samenwerkingsverband in Japan. Een aantal âCressenâ zijn met het label Discover Freshhh ook voor de consument beschikbaar.

Naast de winnaar waren ook Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel Enschot en Ammerlaan Grond en Hydrocultuur uit Nootdorp genomineerd. Ook deze bedrijven zijn een relatie van Syntens in diverse innovatietrajecten.