Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 5 januari

Alkmaar, 05-01-2011 o 14.45 uur

Aanhouding voor poging inbraak

Den Helder, woensdag 5 januari

Een 32-jarige man uit Den Helder is woensdagochtend rond 04.10 uur aangehouden op de Parallelweg voor poging inbraak. Een bewoner van de Irisstraat hoorde rond 03.45 uur dat de poort van zijn tuin werd geopend en hoorde mannenstemmen. Hij zag twee mannen die aan zijn achterdeur begonnen te rommelen. De bewoner riep de mannen aan. Deze renden gelijk weg. De man belde de politie en gaf de signalementen van beide mannen door. Een agent die op weg ging naar de melding, zag twee mannen, die voldeden aan het signalement, uit de Florastraat komen. Bij het opmerken van de agent rende één van de mannen weg. De agent ging achter hem aan, maar verloor hem uit het oog. De andere man kon op de Parallelweg door een andere politie eenheid worden aangehouden. Hij had een tas bij zich met daarin een koevoet. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Bedreiging winkelmedewerker en mishandeling agenten

Heerhugowaard, dinsdag 4 januari

Een 14-jarig en een 15-jarig meisje, beide afkomstig uit Heerhugowaard, zijn dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Berckheidelaan. De meisjes werden door een medewerkster van een supermarkt aangesproken op hun gedrag. Het 15-jarige meisje bedreigde hierop de medewerkster. Omdat de meisjes bij de uitgang bleven staan, werd de politie gebeld. Nadat was vastgesteld wat er gebeurd was, werd het 15-jarige meisje aangehouden voor bedreiging. Het 14-jarige meisje werd aangehouden voor de wet ID. Zij verzetten zich echter tegen hun aanhouding. Hierbij werd één van de agenten tegen het bovenlichaam geschopt, terwijl een ander werd gebeten en eveneens geschopt.

De winkelmedewerkster deed aangifte van bedreiging. De twee agenten hebben tegen beide meisjes aangifte gedaan van mishandeling.

Heling fiets

Alkmaar, dinsdag 4 januari

Een 20-jarige Alkmaarder is dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op het politiebureau in Alkmaar. Tijdens een verkeerscontrole op de Geestersingel werden agenten aangesproken door een vrouw die aangaf dat een man aan de andere kant van de brug bezig was een witte fiets te stelen. De agenten zagen inderdaad een man over de fiets gebogen staan. Het slot van de fiets was doorgeslepen. De man werd aangesproken en verzocht om met de fiets mee te gaan naar het politiebureau. Hier bleek dat de fiets in september gestolen was. De 20-jarige Alkmaarder werd aangehouden voor heling.

Restaurant op camping afgebrand

Ursem, woensdag 4 januari

Woensdagaochtend brak rond 05.00 uur brand uit in het restaurant van een camping aan de De Leet. Er was ten tijde van de brand niemand op de camping aanwezig. Het ging om een uitslaande brand. De brandweer gaf rond 07.00 uur het sein brand meester. Er kon niet worden voorkomen dat het restaurant volledig afbrandde. De oorzaak kon niet worden vastgesteld.

Rectificatie persbericht straatroof

Hoorn, woensdag 5 januari

De politie bracht op zondag 2 januari een bericht over een 37-jarige man, die zaterdagochtend 1 januari rond 08.00 uur van zijn geld werd beroofd op de Stationsweg. In dit bericht staat ten onrechte vermeld dat het slachtoffer beperkingen zou hebben. Dit is niet het geval.

Het slachtoffer werd tijdens de beroving bedreigd met een lifehammer en moest meelopen naar een pinautomaat. Hier moest de 37-jarige man laten zien wat er op zijn rekening stond, waarna de dader geld pinde.

De dader is een man van ongeveer 25 jaar oud, met een lengte van 1,75 meter en een licht getint uiterlijk. Hij sprak Nederlands met een accent. De man droeg een lichte jas met capuchon en een spijkerbroek. Hij had zwart krullend haar.

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van de straatroof. Zij worden verzocht te bellen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor diefstal: getuige gezocht

Winkel, woensdag 5 januari

Een 26-jarige man en een nog onbekende man uit Polen zijn woensdagochtend rond 06.30 uur aangehouden op de Zuiderkanaalweg. De politie kreeg rond 06.20 uur melding van een diefstal bij een metaalbedrijf op deze weg. De eigenaar werd rond deze tijd wakker omdat er iemand op zijn erf liep. Deze man meldde dat er iemand iets voor de deur in stond te laden. De politie werd gebeld.

Agenten troffen ter plaatse een man gehurkt achter een auto aan. Hij gaf aan bezig te zijn iets van de grond te rapen. Naast de man in de berm lagen meerdere rollen koperdraad. De man werd aangehouden op verdenking van koperdiefstal. In de auto bleek de 26-jarige man te zitten. Ook hij werd aangehouden. Op de achterbank van de auto werden tientallen rollen koperdraad aangetroffen. Het is nog onduidelijk van waar de rollen afkomstig zijn.

De politie is op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat hier om een fietser die de buurman van de eigenaar waarschuwde. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).