Gemeente Heemskerk


woensdag, 05 januari 2011

Oorkonde voor gemeente Heemskerk

De gemeente Heemskerk heeft van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en het ministerie van Binnenlandse Zaken een oorkonde gekregen voor het werkprogramma 'Subsidie zonder moeite'. Van alle 46 gemeenten die meededen aan het werkprogramma is Heemskerk op de veertiende plaats geëindigd op de ranglijst van beste gemeenten.

De gemeente Heemskerk heeft een nieuwe algemene subsidieverordening opgesteld, die met ingang van 1 januari van kracht is. Met deze nieuwe verordening beoogt de gemeente de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en de regeldruk terug te dringen. Er zijn onder andere veranderingen in de aanvraag, verlening en vaststelling van subsidies. Kortom: vereenvoudiging en verbetering voor zowel de gemeente als de burgers. Samenwerking van een aantal afdelingen binnen de gemeente heeft tot deze nieuwe verordening geleid. Medewerkers hebben gedurende het jaar 2010 een aantal bijeenkomsten en workshops bijgewoond van de VNG gericht op 'Minder regels, meer service'. Tijdens deze bijeenkomsten heeft de VNG ondersteuning geboden aan het proces van vernieuwing van de verordening. De gemeente heeft het werkprogramma succesvol doorlopen en met het gewenste resultaat voltooid. Deze inzet is dan ook beloond met een nieuwe subsidieverordening én met een oorkonde.
Ga naar http://www.heemskerk.nl/onderwijs_en_welzijn_wmo/subsidie/ voor meer informatie over de subsidieregels van de gemeente Heemskerk.
---