Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 05-01-2011

Mogelijke inbrekers aangehouden

WOUDENBERG In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie twee mannen staande op de Arnhemseweg. De mannen waren in het bezit van inbrekerswerktuig en zijn aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 03.30 uur kregen agenten een melding binnen, twee mannen zouden hebben geprobeerd in te breken op de Schoolstraat. Agenten gingen ter plaatse en zochten de omgeving af naar het tweetal. Op de Arnhemseweg zagen de agenten een verdacht voertuig rijden en besloten deze staande te houden. De twee inzittenden, mannen van 30 en 34 jaar uit Nieuwegein en Utrecht waren in het bezit van inbrekerswerktuig. Gezien het tijdstip en de omstandigheden zijn beide mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Heling

AMERSFOORT Dinsdagavond werden twee vrouwen aangehouden op verdenking van heling.

Dinsdagavond zagen agenten rond 22.15 uur een voertuig over de Leonorehof. Toen zij het voertuig natrokken, bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. Ze hielden het voertuig staande en de twee inzittenden, vrouwen van 22 en 25 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden. Op het bureau bleek dat de twee vrouwen de auto van een vriend geleend hadden. Deze vriend, een 35-jarige man uit Diemen, meldde zich later aan het bureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek, de vrouwen zijn op vrije voeten gesteld.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagavond werd een inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 22.40 uur werden agenten naar het Thorbeckeplein gestuurd in verband met een inbraakalarm dat afging. Ter plaatse zagen zij een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats via de brandtrap naar beneden klimmen. De man werd aangehouden en ingesloten, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.