Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 05-01-2011

Mannen aangehouden

MAARSSEN Drie mannen van 18 en 19 jaar uit Utrecht zijn aangehouden, omdat zij inbrekerswerktuigen voorhanden hadden.

Het drietal werd dinsdag 4 januari omstreeks 22.40 uur in een auto gecontroleerd op de Fazantenkamp. Politiemensen zagen de auto met hoge snelheid rijden over de Safariweg en waarvan een van de achterlichten kapot was. Zij wilden de bestuurder controleren, maar die ging er vandoor, negeerde het rode licht op de Verbindingsweg, vervolgde zijn weg en reed via de Vogelweg de wijk Fazantenkamp in waar het uiteindelijk lukte om de auto tot stilstand te krijgen.

De drie zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 19-jarige bestuurder kreeg alvast voor de door hem gepleegde verkeersovertredingen de bekeuringen uitgereikt.

Voetganger gewond

MAARSSEN Een 21-jarige man uit Maarssen liep een hoofdwond en een hersenschudding op, toen hij werd aangereden door een 18-jarige bromfietser uit Hilversum.

De Maarssenaar liep dinsdag 4 januari omstreeks 19.20 uur met zijn fiets aan de hand over het fietspad langs de Zuilense Ring vanuit de richting Maarssen in de richting van Utrecht. De Hilversummer reed over het fietspad, ook in de richting van Utrecht en vermoedelijk heeft hij de Maarssenaar helemaal niet gezien. Hij botste met zijn bromfiets met een snelheid van ongeveer 45 km/u in de rug van de Maarssenaar. Die sloeg door de klap voorover en kwam met zijn hoofd op het fietspad terecht.

Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar de verwoning aan zijn hoofd moest worden gehecht. De bromfietser liep geen letsel op.