Gemeente Vlaardingen


Inburgering beperkt

05-01-2011 |

In 2011 biedt Vlaardingen nog maar aan een deel van de inburgeringsplichtigen een inburgeringstraject aan. Op deze manier verwacht de gemeente met het beschikbare budget de kwaliteit van de inburgeringstrajecten te kunnen waarborgen binnen de regels die de Wet Inburgering voorschrijft. De komende jaren ontvangen gemeenten van het Rijk minder geld voor inburgering. Vanaf 2014 zullen helemaal geen inburgeringstrajecten meer met rijksgelden gefinancierd worden.

Sinds september 2010 krijgen alleen inburgeringsplichtige inwoners nog een inburgeringstraject. Dit zijn mensen die duurzaam in Nederland verblijven, afkomstig zijn van buiten de Europese Unie, ouder zijn dan 16 en jonger dan 65 jaar, die minder dan acht jaar van de leerplichtige leeftijd in Nederland hebben gewoond, nog niet genaturaliseerd zijn en geen diploma's hebben die tot vrijstelling leiden.

Vanaf 2011 gaat de stad een stap verder en biedt alleen bepaalde categorieën inburgeringsplichtigen een inburgeringstraject aan. Zoals asielgerechtigden, mensen die elders in Nederland een inburgeringstraject volgen en naar Vlaardingen verhuizen, uitkeringsgerechtigde verplichte inburgeraars en jongeren die stoppen met hun opleiding of werk.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000