Gemeente Vlaardingen


De begroting in beeld

05-01-2011 |

Deel 1: het bestuur van de stad

Het college van burgemeester en wethouders heeft in december de meerjarenbegroting 2011-2014 gepresenteerd. In totaal bezuinigt de gemeente de komende vier jaar EUR 17 miljoen. De komende weken kunt u hier lezen wat deze begroting voor u betekent. Deze week: het bestuur van de stad.

Ondanks de bezuinigingen blijft Vlaardingen een prettige stad om te leven, wonen en werken waar mensen de ruimte krijgen zich te ontplooien. De komende vier jaar moeten burgers en ondernemers meer zeggenschap hebben over hun omgeving en er moet ruimte zijn voor hun opvattingen en initiatieven. De gemeente legt haar oor dus goed te luister naar wat er onder de mensen leeft.

Dienstverlening
Een uitstekende dienstverlening is het visitekaartje van de gemeente. In 2015 moeten burgers voor alle vragen aan de overheid, producten en diensten bij hun gemeente terecht kunnen. Daarom steekt de gemeente de komende twee jaar juist meer geld in dienstverlening. Die dienstverlening is zoveel mogelijk afgestemd op de vraag van burgers, ondernemers en instellingen en gebeurt in toenemende mate digitaal. Daarnaast zijn er nieuwe wetten die de dienstverlening verbeteren, zoals de Wabo (omgevingsvergunning), de Wet Dwangsom (vergoeding voor burger bij het overschrijden van wettelijke afhandelingstermijnen) en de Wet Gemeentelijke Basisregistraties (verplicht gebruik GBA als basisregistratie: éénmalige gegevensuitvraag en meervoudig gebruik).

Ambtenaren
Vlaardingen heeft momenteel ongeveer 700 arbeidsplaatsen. Dat aantal neemt de komende jaren drastisch af. De formatie daalt met één derde naar 450 plaatsen in 2018. Dit is goed voor een bezuiniging van 10 miljoen euro. De organisatie wordt slanker en heeft zo weinig mogelijk hiërarchische niveaus. Met de buurgemeenten wordt nauw samengewerkt waar dat maar zinvol is.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000