Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 05-01-2011

Vrouw gewond

UTRECHT Een 19-jarige vrouw uit Utrecht raakte gewond bij een aanrijding met een 25-jarige automobilist uit Zeist. De aanrijding ontstond op dinsdag 4 januari omstreeks 21.30 uur op de Prinses Irenelaan ter hoogte van de kruising met de Vreelantlaan. De vrouw liep meerdere botbreuken en een hoofdwond op en werd na onderzoek door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. De VerkeersOngevallen Analyse(VOA)stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Het ongeval trok veel bekijks en om een afzetting te creëren waar de hulpdiensten veilig hun werk konden verrichten, verleenden meerdere politie-eenheden assistentie.

Man aangehouden

UTRECHT Een 22-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van vernieling.

De man sloeg dinsdag 4 januari omstreeks 12.55 uur met zijn hand in op een reclamebord van een bankgebouw aan het Radboudkwartier. De man werd door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau onderzocht een arts de hand van de Nieuwegeiner. Hij stuurde hem door naar het ziekenhuis, omdat werd vermoed dat hij zijn hand had gebroken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw getracht te beroven

UTRECHT Van een 31-jarige vrouw uit Utrecht werd geprobeerd haar handtas te stelen.

De vrouw fietste dinsdag 4 januari omstreeks 18.30 uur over de Lemelerberg in de richting van de Karpaten. Bij het passeren van drie jongens net voor het tunneltje onder de Stelviobaan trok plotseling een van hen aan haar tas die zij aan fietsstuur had hangen. De vrouw kwam hierdoor ten val. De jongen probeerde toen alsnog de tas van het stuur te trekken, maar de vrouw bleef haar tas vasthouden. Toen een getuige aan kwam fietsen, sloeg het drietal op de vlucht. Zij renden weg in de richting van de Brennerbaan.

De vrouw had pijn aan haar schouder, maar hoefde niet naar de dokter. Van het drietal is een summier signalement bekend: alle drie een licht getint uiterlijk, kort zwart krullend haar, tussen de 14 en 16 jaar oud, 1 dader droeg een bril. Een ieder die informatie heeft over dit incident wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie Utrecht via het telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een verkeerscontrole dinsdagmorgen 4 januari op de Overste den Oudelaan kregen 15 bestuurders een bekeuring. Het ging om het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs, onverzekerd voertuig, geen geldige APK en onvoldoende zicht door een vieze voorruit(geen ruitenvloeistof in reservoir).