Gemeente Renswoude


Anton Jan Cozijnsen gekozen tot `vrijwilliger van het jaar 2011'

Nieuwjaarsmarkt 2011 opnieuw groot succes! Tijdens de nieuwjaarsmarkt van de gemeente Renswoude op dinsdag 4 januari 2011 is Anton Jan Cozijnsen gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2011. Naar schatting bezochten ca. 400 belangstellenden de zesde editie van de nieuwjaarsmarkt.

In verband met het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk gaat de gemeente Renswoude op diverse momenten het vele vrijwilligerswerk in Renswoude onder de aandacht brengen. Als eerste is de verkiezing `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011' georganiseerd. Het ging hierbij om iemand die de afgelopen jaren op verschillende manieren iets heeft betekend voor de gemeenschap van Renswoude. Alle inwoners konden namen voordragen voor deze verkiezing. Uit alle ingediende namen heeft een deskundige jury, bestaande uit de drie ereburgers van Renswoude, de volgende drie vrijwilligers genomineerd:
* de heer A.J. (Anton Jan) Cozijnsen:

De heer Cozijnsen is al jaren actief bij de harmonievereniging Ons Genoegen. Hij is meer dan 20 jaar lid geweest van het bestuur, o.a. als secretaris en ook vele jaren als voorzitter. Sinds begin 2005 is de heer Cozijnsen voorzitter van de bouwcommissie van het nieuwe muziekgebouw dat begin december is geopend.


* mevrouw P.C. (Nelly) Gersen:

Mevrouw Gersen is op diverse terreinen al jaren actief voor de gemeenschap van Renswoude. Zij doet heel veel voor de ouderen in Renswoude. Zij is al jaren actief als leidster van de bingo in Huis in de Wei en regelt ook het vervoer van Renswoudenaren naar de bingo-avonden. Ook coördineert zij in Renswoude de jaarlijkse loterij van `de vrienden van de SOS' en zorgt ze ervoor dat iedereen tijdig alle loten heeft verkocht.


* mevrouw M.B. (Bruzina) Ligtenberg-Willigenburg:

Mevrouw Ligtenberg-Willigenburg is al meer dan 15 jaar actief bestuurslid (penningmeester) en vrijwilliger van de Nederlandse Patiëntenvereniging afd. Renswoude. Ook betekent zij veel voor de bewoners van De Kleine Meent, al jaren gaat zij met de bewoners wandelen.

Vervolgens konden alle inwoners tot en met 3 januari 2011 hun stem uitbrengen op de `vrijwilliger van het jaar 2011'.Na zijn nieuwjaarstoespraak heeft burgemeester Schorer de drie vrijwilligers naar voren gevraagd en werd de winnaar bekend gemaakt. De burgemeester sprak z'n lof uit over datgene dat Anton Jan Cozijnsen de afgelopen jaren voor Renswoude heeft gedaan en overhandigde hem een oorkonde, bos bloemen en een VVV-bon. De andere twee genomineerden ontvingen ook een mooie bos bloemen.

De tekst van de nieuwjaarstoespraak is hieronder te downloaden.

Kosten nieuwjaarsmarkt

Uit onderzoek van RTV Utrecht is gebleken dat de gemeente Renswoude van alle Utrecht gemeenten het meeste geld per inwoner (EUR 0,54) uitgeeft aan de nieuwjaarsreceptie. In de gemeente Renswoude is er voor gekozen om geen traditionele nieuwjaarsreceptie meer te houden, maar een nieuwjaarsmarkt. Bij deze markt zijn 25 Renswoudse verenigingen/organisaties betrokken. Zij presenteren zich op de markt en de meeste houden ook direct de eigen nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsmarkt wordt jaarlijks goed bezocht, door ongeveer 400 bezoekers, dat is bijna 10% van de bevolking. Gelet hierop vindt het college van B&W de ca EUR 2.500,- die de nieuwjaarsmarkt kost, zeer goed besteed.

* Nieuwjaarstoespraak 2011.pdf (40,52 KB)Lees voor