Royal Haskoning


05-01-2011
Jan Bout ontvangt eerste Traianuspenning gemeente Nijmegen

Uit handen van loco-burgemeester Jan van der Meer van Nijmegen ontving Jan Bout, scheidend voorzitter van Royal Haskoning, de eerste Traianuspenning tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het bedrijf op 4 januari jl. Jan Bout ontvangt deze onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor Nijmegen.
De heer Bout was naast zijn voorzitterschap bij Royal Haskoning, betrokken bij diverse initiatieven en activiteiten georganiseerd in en rond Nijmegen. Zo was hij van 2000 tot 2006 bestuurslid van de Stichting Nijmegen 2000; zorgde hij voor de constructietekening voor de tijdelijke Donjon en wedijverde hij voor definitieve herbouw van de Donjon als lid van de commissie; samen met Jonkheer De Wijkerslooth de Weerdesteyn van de Radboud Universiteit en burgemeester De Graaf stond hij aan de basis van de eerste uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning.

"Naast deze 'vrijwilligersactiviteiten' heeft de heer Bout het bedrijf Royal Haskoning getransformeerd tot een krachtige, multidisciplinaire eenheid met een nieuwe, duurzame focus en een sterke marktpositie. Het bedrijf is een voortrekker geworden in "het nieuwe ondernemen". De stad Nijmegen heeft met dit bedrijf een grote internationale onderneming binnen de gemeentegrenzen," aldus de gemeente.