Gemeente Den Helder

Hotel Den Helder moet hotelkamers sluiten 2011-01-05

Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat in Den Helder moet per direct alle hotelkamers en het atrium sluiten. Dat hebben burgemeester en wethouders van Den Helder vandaag besloten.

De gemeente heeft in september 2008 vergunning verleend voor de bouw van een atrium bij Hotel Den Helder. Daarbij moest onder andere worden voldaan aan de eisen in het Bouwbesluit die betrekking hebben op brandveiligheid. Hotel Den Helder bleek na de bouw van het atrium hieraan niet te voldoen. De gemeente heeft de eigenaar van het hotel ruimschoots de gelegenheid gegeven de nodige maatregelen te treffen. Eind november 2010 gaf deze aan dit te hebben gedaan.

Vorige maand heeft een onafhankelijk instituut op verzoek van de gemeente een controle uitgevoerd. Daaruit bleek dat een aantal voorzieningen niet of gedeeltelijk is gerealiseerd.

De eigenaar van het hotel heeft 28 december jl. aangegeven begin januari met een plan van aanpak te komen waarin staat welke voorzieningen hij aanbrengt. De mogelijkheid bestaat dat dit nog een aantal maanden kan duren. De gemeente duldt deze situatie niet langer. Bovendien is herhaaldelijk gebleken dat de eigenaar zich niet aan de tijdelijke noodmaatregelen houdt. De gemeente gaat hiervoor een dwangsom innen.

Als morgen blijkt dat de hoteleigenaar de kamers en het atrium niet zelf heeft afgesloten, dan laat de gemeente de ruimten verzegelen. Het gesloten gedeelte van Hotel Den Helder mag pas weer open wanneer alle vereiste maatregelen zijn uitgevoerd en de gemeente daarmee akkoord is.