Politie Amsterdam-Amstelland

Evert Sijahailatua op Nationale Opsporingslijst De Nationale Opsporingslijst is uitgebreid met Evert Sijahailatua. De politie is al anderhalf jaar naar hem op zoek. Er zijn aanwijzingen dat Sijahailatua zich meerdere malen in België vertoond heeft. Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

» Bekijk de foto van Evert Sijahailatu

Andries Vierlinghstraat
Op maandagavond 10 augustus rond 23.10 uur wordt een 34-jarige man neergeschoten in zijn auto aan de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam. Vanuit een langsrijdende VW Golf TDI worden kogels op de man afgevuurd. Hij overleeft de schietpartij. Zijn vriendin en stiefdochter zijn even daarvoor al uit de auto gestapt en zien het gebeuren.

Tatoeage met Chinese tekens
Er zijn vier mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Een dag later al kan de politie drie mannen aanhouden. De vierde man is nog steeds voortvluchtig. Dit is Evert Sijahailatua. Mogelijk heeft hij net als de drie andere verdachten een grote tatoeage op zijn rug met Chinese tekens met de betekenis "wees daadkrachtig".

Signalement
Ephriam (Evert) Christiaan Sijahailatua werd op 17 december 1980 geboren. Hij is dus inmiddels 30 jaar oud. Hij heeft zwarte haren en bruine ogen. Hij is ongeveer 1.70 meter lang.

Rechtszaak
Op dit moment staan de drie verdachten terecht in de rechtszaal samen met een 32-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht auto's te hebben geleverd aan de verdachten. De Chinese tatoeages die de verdachten op hun rug hebben, zijn voor justitie een link naar Onno Kuut, die op 25 maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland vermoord werd. gevonden.

Yassin Chakor en Boneka Belserang
Kuut was op zijn beurt weer een bekende van Yassin Chakor die op 4 februari van dat jaar samen met Boneka Belserang werd doodgeschoten bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp.

August Adjoeba
Ook is er een link met de dood van August Adjoeba die op 11 augustus 2008 werd geliquideerd in Amsterdam. Belserang en Adjoeba kenden elkaar.

Vragen politie

- Wie heeft er informatie over de verblijfplaats van Evert Sijahailatua?

- Wie heeft er in het algemeen informatie over de liquidaties van August Adjoeba, Yassin Chakor, Boneka Belserang en Onno Kuut?