Politie Drenthe

Woensdag 5 januari 2011

Provincie Drenthe, 05-01-2011

Autos beschadigd door stuk metaal

ASSEN Dinsdagmorgen raakten 7 autos beschadigd door een op het wegdek van de A28 liggend stuk metaal. De schade, lekke banden, ontstond nadat de voertuigen net voor het tankstation, ter hoogte van hm.paal 177.4 (rechts) er over heen reden. Het stuk metaal, de herkomst bleef onbekend, werd van de rijbaan verwijderd.

Inbraak woning

EEN In de nacht van maandag op dinsdag vond er een inbraak plaats in een in aanbouw zijnde woning aan de Veldkampen. Een stukadoor ontdekte dinsdagmorgen dat een blindpaneel uit de deuropening gehaald was en dat en bouwdroger die in de woning stond, gestolen was.

Politie treft hennepkwekerij aan

GASSELTERNIJVEEN Maandagmiddag trof de politie in afgetimmerde ruimte op de zolder van een woning aan het Sont een hennepkwekerij aan. 44 planten, een hoeveelheid henneptoppen en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de 45-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

ASSEN Dinsdagmiddag werd een 25-jarige vrouw uit Assen betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Nijlandstraat stopte ze kattenbrokjes en frisdrank in haar tas en rekende niet af. Een oplettend personeelslid betrapte de vrouw. Ze ging op de bon en kreeg tevens een winkelverbod voor een jaar.

ASSEN Bij dezelfde winkel werd maandagmiddag een 62-jarige vrouw uit Vredenheim betrapt tijdens een winkeldiefstal. Ze nam levensmiddelen mee zonder af te rekenen. Ook tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en ook zij mag een jaar de winkel niet in.

Op de bromfiets op de bon

ASSEN Een 25-jarige Assenaar ging dinsdagmiddag op de bon. Hij reed zonder helm en niet in het bezit van een rijbewijs op zijn bromfiets over de Adelaarsweg. Omdat het niet de eerste keer was werd zijn bromfiets inbeslaggenomen.

Inbreker op heterdaad betrapt

EMMEN Een 44-jarige man uit Zwolle werd dinsdagavond op de Burgemeester Tijmesstraat aangehouden als verdachte van diefstal uit een woning. Na een melding door een bewoonster van de Heidelaan van een woninginbraak waarbij ze een onbekende man had overlopen met een flatscreen in zijn hand, stelde de politie een onderzoek in. Kort hierna werd in de Burg. Tijmesstraat een man fietsend aangetroffen die aan het door de vrouw opgegeven signalement voldeed. De man, bekend staand als inbreker, had achterop de fiets een krat bier staan die er van af viel. Toen hij aangesproken werd door de politie bleek hij in het bezit te zijn van het bewuste flatscreen. Een bewoner uit de Burg. Tijmesstraat herkende het krat bier als zijn eigendom dat zojuist achter zijn woning was weggenomen. In de kleding van de man werd tijdens de fouillering de bij het flatscreen behorende kabels aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietsers gewond bij aanrijding

PESSE Op de Hoogeveenseweg raakten dinsdagavond twee bromfietsers gewond bij een frontale aanrijding. Toen een 17-jarige bromfietser uit Diever een voor hem rijdende bromfietser wilde inhalen of er naast wilde gaan rijden, botste hij frontaal op een uit tegengestelde richting komende 17-jarige bromfietser uit Pesse. Beide slachtoffers werden met beenletsel met een ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Alcomobilisten
ASSEN Een 54-jarige Assenaar werd dinsdagavond aangehouden en bekeurd voor het rijden onder invloed. Omdat de politie ongeveer 10 minuten voor de aanhouding zag dat de man uit een fout geparkeerde stilstaande auto stapte, werd hij daarover aangesproken. Toen geconstateerd werd dat hij onder invloed was werd hem een rijverbod voor 24 uren opgelegd. De man verklaarde naar huis te zullen lopen. Tien minuten later reed hij toch weg in zijn auto waarna hij werd aangehouden. De man blies 915 ug/l en ging op de bon.

DIEVERBRUG Ook een 28-jarige inwoner van Dwingeloo ging in de fout. In de nacht van dinsdag op woensdag reed hij onder invloed, 350 ug/l, over de Rijksweg toen hij door de politie gecontroleerd werd. Hij werd bekeurd.

Politie controleert verkeer
MIDLAREN Woensdagmorgen controleerde de politie op de Groningerstraat op fietsverlichting. Geconstateerd werd dat veel fietsers de verlichting prima voor elkaar heeft! Vier fietsers gingen op de bon.