Gemeente Duiven


Bomen Rijksweg-Maststraat aangeplant


----------
Gemeente Duiven heeft de aanpassing van de Rijksweg ter hoogte van de Maststraat afgerond. De laatste fase was het planten van nieuwe eiken.

In het kader van de verkeersveiligheid is afgelopen jaar de Rijksweg ter hoogte van de Maststraat gereconstrueerd. Helaas konden bij deze reconstructie niet alle bestaande bomen blijven staan. In totaal zijn er vijf grote eiken gekapt.

Duiven is een groene gemeente en hecht veel waarde aan het openbaar groen. Daarom heeft de gemeente Duiven in het Groenbeleidsplan vastgelegd dat dit groene karakter zoveel mogelijk moet blijven behouden en waar mogelijk te worden versterkt. De bomen langs de Rijksweg maken een wezenlijk onderdeel uit van het openbare groen. Ze bepalen voor een groot deel de groenstructuur. Ze dragen bij aan de kwaliteit van de ruimte en zijn beeldbepalend. Bovenal zijn de eiken langs de Rijksweg beleidsmatig als monumentaal aangemerkt. Dit omdat de Rijksweg één van de weinige cultuurhistorische bomenlanen in Duiven is. Daarnaast is de laan een groene verbinding tussen het buitengebied en de kern.

In totaal zijn er zeventien eiken teruggeplant langs de Rijksweg. De bomen zijn aangeplant in een grote maat om sneller het gat in de laan te vullen. Jammer genoeg was aan de noordzijde geen ruimte genoeg om eiken te herplanten. Ook aan de zuidzijde was de ruimte beperkt. Hiervoor is onder het fietspad een speciale constructie aangebracht zodat de bomen ook hier met hun wortels kunnen groeien. Het gehele project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Stadsregio.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer H.L.W. Aalders. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0316-279347 begin_of_the_skype_highlighting 0316-279347 end_of_the_skype_highlighting of per e-mail h.aalders@duiven.nl