Waterschap Reest en Wieden


Herschouw schouwsloten uitgesteld

Eind november 2010 heeft het bestuur van het waterschap Reest en Wieden de herschouw van begin december, vanwege het zeer natte najaar, uitgesteld naar 10 januari 2011. Het Dagelijks Bestuur heeft nu besloten de hercontrole op het schoonmaken van de schouwsloten, vanwege de winterse omstandigheden in de afgelopen periode, nogmaals tot een nog nader te bepalen datum uit te stellen.

Invallende vorstperiode

Tijdens de herschouw worden de watergangen, die tijdens de schouw van november niet goed waren schoongemaakt, nogmaals gecontroleerd. Het is de bedoeling dat de eigenaren dan in de tussenliggende periode de gebreken alsnog te verhelpen.
Door de invallende vorstperiode, eind november, zijn de omstandigheden om de schouw uit te voeren verder verslechterd.

Onderhoudsplicht blijft

In de tussenliggende periode zijn er al veel herschouw-watergangen schoongemaakt, maar nog niet allemaal. Het waterschap doet daarom een dringend beroep op de eigenaren om de sloten alsnog schoon te maken, wanneer mogelijk is, zodat ze klaar zijn voor de herschouw. De onderhoudsplicht vervalt dus niet.

Wateroverlast?

Ingelanden die wateroverlast hebben, omdat onderhoud aan de schouwsloten niet is uitgevoerd kunnen dit melden bij het waterschap. In die gevallen zal het waterschap in overleg met de onderhoudsplichtige nagaan of het onderhoud in alle redelijkheid kan worden uitgevoerd.
Wanneer uitvoering van onderhoud mogelijk is, zal het waterschap met betrokkenen afspraken maken over het tijdstip waarop het onderhoud gereed moet zijn.