Gemeente Zoetermeer

Veilig op stap in Zoetermeer met de gratis stappentax

Veilig uit en thuis naar een van de horecagelegenheden van Zoetermeer. Dat kan met de gratis stappentax. Dit is een taxibus die inwoners van Zoetermeer kunnen bellen om ze veilig te vervoeren van en naar de nachtgelegenheden in de stad.
De bus rijdt per 1 januari 2011 op vrijdag- en zaterdagavond van 22.00 tot 6.00 uur. De stappentax komt in de plaats van de Nachtbus. Wethouder Patrick van Domburg: 'Ik verwacht dat door maatwerk meer inwoners gebruik gaan maken van de stappentax. De taxibus stopt dichterbij de uitgaansgelegenheden en brengt ze dichter bij huis. Hierdoor kunnen stappers veilig van en naar huis reizen'.

De reizigers zijn niet meer afhankelijk van een vast rijschema. Zij bepalen nu zelf wanneer en hoe laat zij worden opgehaald en/of weer thuisgebracht. Inwoners kunnen Taxi Zoetermeer bellen om gebruik te maken van de stappentax, telefoon 0800-8886588. Zij worden binnen 20 minuten opgehaald en vervoerd naar de deelnemende nachthorecagelegenheden. Dat zijn Amphion, Locomotion, Hipp, Spetters, Vrienden en De Boerderij. Na het stappen brengt de stappentax de reizigers naar de desbetreffende woonwijk in Zoetermeer, waar ze op een van de doorgaande wegen in de buurt van hun huis worden afgezet. Het gaat om een proefperiode van 1 jaar.

Veilig Stappen
De stappentax Zoetermeer is onderdeel van het project Veilig Stappen en wordt gefinancierd vanuit de gemeente. De deelnemende horecagelegenheden zorgen voor de aankleding van de bus, zodat de stappentax Zoetermeer vanaf de buitenkant herkenbaar is. Het project Veilig stappen zet zich in om samen met politie en de nachthoreca de veiligheid in en rondom de nachthoreca te verbeteren.

Zie ook

* Veilig stappen in Zoetermeer