Gemeente Utrecht

Schoolgebouw Pagelaan feestelijk ingewijd

Vanaf volgende week tot eind 2012 vinden alle partners van de Brede School Hoograven Zuid aan de Pagelaan 1 een tijdelijk onderkomen. Hun school aan de Duurstedelaan wordt vervangen door een nieuw gebouw. De eerste schooldag in het nieuwe gebouw aan de Pagelaan wordt feestelijk ingeluid. Op woensdagochtend 5 januari 2011 vertrekken leerkrachten en leerlingen in optocht van de Duurstedelaan naar de Pagelaan, waar ze worden ontvangen door Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp.

Vanaf september 2010 is er hard gewerkt om het voormalige ROC-gebouw aan de Pagelaan 1 geschikt te maken voor de Brede School Hoograven Zuid, een samenwerkingsverband tussen diverse basisscholen en kinderopvang. Samen met veel andere partners werkt de Brede School aan een breed en gevarieerd programma onder en na schooltijd zodat kinderen in Hoograven de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Naar verwachting wordt de nieuwbouw aan de Duurstedelaan eind 2012 opgeleverd. Tot die tijd wordt het gebouw aan de Pagelaan intensief gebruikt. Overdag maken 27 schoolklassen en de buitenschoolse opvang gebruik van het gebouw. In de avonduren en in de weekends vinden er sportactiviteiten plaats.

Vervangende nieuwbouw
De vervangende nieuwbouw aan de Duurstedelaan maakt onderdeel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting. Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente hard aan de verbetering van de huisvesting van deze en andere Utrechtse scholen. Goed onderwijs vraagt immers om goede schoolgebouwen. De schoolbesturen hebben er samen met de gemeente voor gekozen om de basisscholen aan de Duurstedelaan (De Ariënsschool, Da Costaschool en De Hoge Raven), de buitenschoolse opvang KMN Kind & Co en de voorschool voor peuters van Portes in één nieuw gebouw aan de Duurstedelaan onder te brengen. In het nieuwe gebouw komen ook twee gymzalen. Hiervan zal ook de tafeltennisclub UTTC gebruik maken. Programma 5 januari 2011
08.15 uur De Hoge Raven vertrekt van de oude school aan de Duurstedelaan in optocht naar de Pagelaan.
08.30 uur Ariënsschool en de Da Costaschool verzamelen op het schoolplein aan de Pagelaan.
08.35 uur De Hoge Raven arriveert, de tijd dat de andere twee scholen moeten wachten wordt opgevuld met 'spreekbeat' (kort ritmisch lied zingen/spreken), verzorgd door jeugd- en muziektheater het Filiaal.
08.45 uur De wethouder houdt een korte speech en telt af voor het oplaten van ballonnen. Eén leerling per klas wordt naar voren gehaald om een tros ballonnen op te laten. Daarna gaan de scholen het gebouw in door de versierde ingangen.