Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.62 - Vuurwerkafval en kerstbomen leveren geld op

Op woensdag 5 januari is het mogelijk een zakcentje bij te verdienen door vuurwerkafval en kerstbomen in te leveren. Zowel een volle vuilniszak vuurwerk als een kerstboom levert EUR 0,50 op.

Inleverlocaties
De kerstbomen (zonder kerstversiering) en volle vuilniszakken met vuurwerk kunnen van 13.00 uur tot 16.00 uur ingeleverd worden op één van de volgende drie locaties:

1. Lage Weide flat (parkeerplaats);

2. Babsloot (parkeerplaats bibliotheek);

3. Azalealaan (parkeerplaats voormalige middelbare tuinbouwschool). Mensen die 50 of meer bomen hebben ingezameld, kunnen deze door Wijkbeheer laten ophalen. In dat geval kan een afspraak gemaakt worden met Wijkbeheer, tel. 0172-219500.

Waarom deze opruimactie?
Om Boskoop schoon, heel en veilig te houden organiseert Wijkbeheer deze opruimactie. Bovendien kunnen op deze manier in korte tijd veel bomen op een milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd en verwerkt. Tijdens de kerstbomen- en vuilniszakkenactie van vorig jaar werden 1082 kerstbomen en 26 zakken vuurwerk ingezameld. Een schitterend resultaat wat we dit jaar minstens hopen te evenaren.

Let op!
Wij willen iedereen vragen om vuurwerkresten, soms met gevaarlijk korte lontjes, verpakkingen en lege flessen zo snel mogelijk na het afsteken op te ruimen. Steek gevonden vuurwerk dat niet is afgegaan nooit aan en bewaar de zakken met vuurwerkafval buiten huis. Als de weersomstandigheden het toelaten worden de doorgaande wegen op maandag 3 januari met een veegmachine worden schoongeveegd.