Gemeente Zutphen

Pak de Zak!

logo pak de zak

Op woensdagmiddag 5 januari 2011 vindt de jaarlijkse actie Pak de Zak plaats: hét moment in het jaar om vuurwerkafval in te leveren. Elke volle vuilniszak vuurwerkafval is 50 eurocent waard. Op zes locaties in de gemeente is een half uur een wagen van BerkelMilieu aanwezig om de zakken in ontvangst te nemen. De locaties en tijden staan hieronder.

Waarom Pak de Zak?

Binnenkort is het zover. Met sier- en knalvuurwerk luiden we het nieuwe jaar in. Op nieuwjaarsdag is pas goed te zien hoeveel er de lucht in is geschoten. Kilo's vuurwerkafval liggen in de straten. Het afval ontsiert niet alleen de straat, het maakt de wegen glad, strepen op de weg zijn niet goed meer te zien, en kinderen kunnen met het afval gaan spelen. Het afval is dus ook gevaarlijk.

Het is belangrijk de straten weer zo snel mogelijk schoon te maken. De gemeentelijke veegwagen veegt het grootste deel van het afval op. Maar de resten tussen straatstenen, onder auto's en in het groen, daar kan de wagen niet bij. Bovendien: hoe sneller het afval van de straat is, hoe beter! Daarom organiseren De Kaardebol en BerkelMilieu jaarlijks Pak de Zak.

Een leuk zakcentje

Kinderen kunnen, samen met hun ouders, helpen de straat weer schoon te krijgen, en verdienen zo een leuk zakcentje. Ruim zo snel mogelijk na het afsteken van het vuurwerk, het afval op. Stop het in vuilniszakken en bewaar de zakken tot 5 januari buiten, of op een niet-verwarmde plek. Op 5 januari kunnen de kinderen de zakken inleveren en ontvangen dan 50 eurocent per volle zak.

Inzameltijden en -locaties

Op de volgende tijden zijn de wagens van BerkelMilieu aanwezig om de zakken in ontvangst te nemen. LET OP: per locatie is er een half uur om de volle vuilniszakken in te leveren! Wees dus op tijd!

13.30 - 14.00 uur: Leesten: De Mene, Markolle 1 13.30 - 14.00 uur: Zuidwijken: Buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 14.15 - 14.45 uur: Warnsveld: Sportcomplex De Kei, Bussenweide 2 14.15 - 14.45 uur: Waterkwartier: Informatiecentrum Buurtservice, Vijfmorgenstraat 106 LET OP: NIEUWE LOCATIE!
15.00 - 15.30 uur: Centrum: voor de Walburgkerk, tegenover het stadhuis

15.00 - 15.30 uur: Noordveen: Super de Boer, hoek Borrostraat / Weg naar Laren

Geen tijd om 5 januari naar het inzamelpunt te komen? Geef de zakken dan aan kinderen uit de buurt! Of veeg het afval naar een plek waar de veegwagens van de gemeente er goed bij kunnen.