KRO

Nieuwe serie KRO Puberruil Z@PP, vanaf 5 januari

Uitzenddatum: 05/01/2011

Aflevering 1: Modeprinses Carolien ruilt met boerendochter Josien

Op woensdag 5 januari 2011 start een nieuwe serie van 13 afleveringen van KRO Puberruil Z@pp gepresenteerd door Ajouad El Miloudi (ca. 17.00 uur op Ned. 3). In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over.

In de eerste aflevering ruilt modeprinses Carolien uit Enschede met boerendochter Josie uit Nieuw Balinge. Nuchtere Josien heeft in het Drentse land een heerlijk leventje. Op en om de boerderij vermaakt ze zich tussen de koeien, op de hooizolder en op de brommer. Ze ruilt met de hippe Carolien, die de laatste mode op de voet volgt en het liefst met haar neus tegen de etalageruiten staat.

Josien van 12 woont met haar ouders, broertje en zusje op een grote boerderij in Nieuw Balinge, vlakbij Hoogeveen. Samen met de jongens en meisjes uit het dorp, die ze allemaal kent, vermaakt ze zich prima. Voetballen, touwzwaaien op de hooizolder, kikkers vangen en met de brommer door de modder crossen; het maakt Josien niks uit als ze vies wordt. Dat komt goed uit, want op de boerderij moet ze de handen flink uit de mouwen steken. Regelmatig staat ze 's ochtends vroeg de koeien te voeren of de stal uit te mesten. Deze stoere meid weet van wanten en is niet bang om op te treden in de buurtsoos of een enge spooktocht over de Drenthse hei te ondernemen. Van één ding moet ze niks hebben: "Tutjes. Niks an."

De 12-jarige Carolien woont samen met haar ouders en zus in een knus huis in Enschede. Een leven zonder spiegel is ondenkbaar en een week niet geshopt, is een week niet geleefd. Deze vrolijke flapuit vindt dieren vies en gruwelt van het boerenleven. Veel liever gaat ze een drankje drinken in de stad of houdt ze catwalk-shows in winkels met haar vriendinnen. Carolien heeft ook een stoere kant. Ze is een uitblinker met waterskiën en kan niet wachten om te gaan bungeejumpen. Maar dan natuurlijk wel graag met de juiste lipgloss op. Wat vindt Carolien van het harde werken en de koeienpoep op de boerderij? Vallen de jongens in de dorpssoos als een blok voor deze stadse prinses? Zal Josien het kunnen vinden met de vriendinnen van Carolien? Houdt ze zich staande als ze een modeshow moet lopen op hoge hakken?

KRO Puberruil Z@pp, aflevering 1, woensdag 5 januari om 16.50 uur op Z@pp/Ned. 3