Het eerste culinaire Twitterinterview
Met Michelin-sterrenchef Niven Kunz over social media
RIJSWIJK, 20110104 -- Het allereerste culinaire Twitterinterview ooit zal zondag aanstaande 9 januari 2011 om 11.00 uur plaatsvinden. De jonge Michelin-sterrenchef Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk zal op Twitter door Alle Toprestaurants worden geïnterviewd over de inzet van social media en Twitter in het bijzonder. Geïnteresseerden kunnen het interview derhalve live op Twitter meemaken.
Social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter spelen een steeds grotere rol in het leven, waarbij deze media ook steeds meer zakelijk worden ingezet. Niven Kunz is hier een goed voorbeeld van: hij wordt door velen gezien als de officieuze `Twitterkoning' van de Nederlandse topchefs. Vandaar dat Alle Toprestaurants het initiatief genomen heeft om Niven Kunz, welke uitnodiging hij met plezier heeft aanvaard, op Twitter te interviewen over zijn inzet van social media.
Hoe werkt het?
Alle Toprestaurants stelt Niven door middel van een zogenaamde tweet (een bericht op Twitter) een vraag, en Niven op zijn beurt antwoordt hier door middel van tweets direct op. Vraag en antwoord bevatten maximaal 140 tekens, zoals dat gaat op Twitter. Het interview is dus voor iedereen live op Twitter te volgen!
Maak het live mee
Om dit live mee te maken kunnen geïnteresseerden het beste zowel Niven Kunz (@NivenKunz) als Alle Toprestaurants (@Mischa_at) op Twitter volgen. En het aardige is: men kan zelf bepalen welke vragen aan Niven worden gesteld. Suggesties kunnen namelijk uiterlijk zondag 9 januari aanstaande 10.00 uur via een zogenaamde Twittermention of via een DM (Direct Message) aan Alle Toprestaurants (@Mischa_at) worden gestuurd, of door middel van een e-mail aan info@alletoprestaurants.nl. Uit de ingestuurde vragen zal een selectie worden gemaakt.
Na afloop zal het hele interview, met naamsvermelding voor degenen die de gestelde vragen hebben ingestuurd, worden gepubliceerd op de website van Alle Toprestaurants www.alletoprestaurants.nl
Achtergrondinformatie mbt Niven Kunz:
Niven Kunz is een rising star in de culinaire wereld. Hij raakte op zijn zeventiende geïnteresseerd in koken op sterrenniveau nadat hij 'Pure Passie' had gelezen van Jonnie Boer, chefkok en eigenaar van het Zwolse sterrenrestaurant 'De Librije' waar hij vervolgens stage ging lopen om daarna aangenomen te worden. In 2005 kookte de toen 24-jarige Niven Kunz restaurant 't Raethuys in Wateringen naar een Michelin-ster.
Eind 2009 herhaalde hij dit kunstje voor zijn restaurant in Rijswijk. Sinds januari 2008 in Niven Kunz opgenomen in de Alliance Gastronomique Néerlandaise. Leden van de Alliance kunnen zich niet zomaar aanmelden, maar worden gespot door de Alliance-leden zelf. Daarnaast moeten ze aan allerlei eisen voldoen, zoals creatief werken met verse producten, deskundig en hartelijk gastheerschap bieden en kanshebber zijn op of al in het bezit zijn van een Michelin-ster.
Sinds november 2009 bezit Restaurant Niven die prestigieuze Michelin-ster. Die past bij zijn ambitie om zijn restaurant op de kaart te zetten bij culinair Nederland en ver daarbuiten. Eind 2010 kreeg Niven de titel `Belofte van het Jaar' 2011 van de prestigieuze restaurantgids GaultMillau.
Zie ook www.restaurantniven.nl
Achtergrondinformatie mbt Alle Toprestaurants:
Via de gratis iPhone applicatie van Alle Toprestaurants en de website
Alle Toprestaurants
kunnen gebruikers makkelijk en snel Nederlandse toprestaurants vinden. Zoeken kan onder andere op naam, plaats, provincie maar ook op Michelin, GaultMillau en Lekker-Gids ranking.
In de database van Alle Toprestaurants zijn enkel toprestaurants opgenomen. De iPhone-applicatie van Alle Toprestaurants stond binnen een week na de lancering in september 2010 op nummer 1 van meest gedownloade gratis apps (overall) van Nederland.
Alle Toprestaurants liet op dat moment bekende applicaties van Funda, Hyves, NS Reisplanner, Uitzending Gemist, Facebook en Markplaats achter zich. De applicatie telt inmiddels meer dan 80.000 gebruikers en wordt dagelijks veelvuldig gebruikt.