Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Politie int achterstallige boetes

Krimpenerwaard, 04-01-2011 o De politie Krimpenerwaard heeft in december 2010 ruim 5.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Veertig personen met in totaal 69 boetes zijn bezocht door agenten om de openstaande boetes te incasseren.

Mensen die een bekeuring ontvangen of door de rechter veroordeeld worden tot een geldboete, krijgen na verloop van tijd bericht thuis om de boete te betalen. Doen zij dat niet, dan gaat de politie op pad om de openstaande boetes te innen. Op doorgaans onverwachte momenten staat de politie op de stoep en kan de veroordeelde kiezen: of betalen of zitten. De meesten kiezen voor het eerste en betalen alsnog.

De politie blijft ook de komende weken achterstallige boetes op deze manier innen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de boetes alsnog zelf aan het politiebureau in Bergambacht te komen betalen. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 17.00 uur.

In de maand oktober heeft de politie Krimpenerwaard een soortgelijke actie gehouden en daarbij werd toen voor ruim negenduizend euro aan boetes geïnd en drie personen aangehouden voor vervangende hechtenis.