Gemeente Voorschoten

voorschoten druk bezocht

Nieuwjaarsreceptie in Voorschoten druk bezocht

Een stampvolle raadzaal was het decor van de Nieuwjaarsreceptie 2011 van de gemeente Voorschoten. In grote getale waren de inwoners van Voorschoten aanwezig om elkaar en het bestuur van de gemeente een goed nieuwjaar te wensen.

'Ik heet u namens raad en college allen hartelijk welkom bij onze nieuwjaarsreceptie 2011', aldus burgemeester Staatsen tijdens de receptie. 'Wij houden hem nog! Het bezuinigingsmonster heeft in een aantal gemeenten ook de nieuwjaarsreceptie 'opgegeten'. Maar wij houden het erop dat onze receptie, bij een voldoende culinaire ingetogenheid, zinvol is.

De zinvolheid en doelen van de receptie houden direct verband met de zinvolheid en met de doelen van de nieuwjaarspeech. Uiteraard gaat het om het uiten van de allerbeste wensen voor gezondheid, geluk en vreugde en zinvol bestaan. Dat wensen raad, college en ik u van harte toe, u persoonlijk en de organisaties en verenigingen, waarvoor u staat.

Andere doelen van receptie en speech zijn het in gezamenlijkheid delen van de 'facts and figures' van 2010, de prognoses voor 2011, het bevestigen van waarden en normen, het weergeven van onderkende trends en die gezamenlijkheid zelve'.

Wat die trends en waarden en normen voor Voorschoten zijn, kunt u lezen in de speech. De speech is gefilmd. U kunt deze morgen ook bekijken op deze website.

* 4 januari 2011