Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.50 uur

Utrecht, 04-01-2011

Straatroof

UTRECHT Een meisje werd maandagmiddag beroofd, waarbij ze licht gewond raakte.

Rond 15.45 uur kreeg de politie melding van een beroving op de Arnodreef ter hoogte van de New York Pizza. Het 13-jarige meisje uit Amersfoort werd door een aantal jongens beroofd van haar telefoon, waarbij ze gewond raakte aan haar vinger. Op de weg naar het bureau zag het meisje drie jongens die betrokken waren bij de beroving. De drie jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en zijn ingesloten voor verder onderzoek. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heling

UTRECHT Drie mannen werden maandagavond aangehouden, omdat ze verdacht worden van heling.

Rond 21.50 uur zagen surveilleerden agenten op de P.G. van Nieuwkerkstraat een personenauto staan met daarin drie personen. Toen de agenten de auto met de inzittenden controleerden troffen de agenten een grote hoeveelheid dure goederen aan, die mogelijk bij een eerdere inbraak waren weggenomen. De drie mannen van 22 en 29 jaar uit Utrecht en Vleuten werden aangehouden. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: beroving met geweld

UTRECHT Maandagmiddag werd een vrouw met geweld van haar tas beroofd.

Rond 17.00 uur liep een 36-jarige vrouw uit Veenendaal via park Lepelenburg naar de Brigittenstraat. Daar werd zij door een onbekende man op haar hoofd geslagen. De man probeerde haar tas te stelen, maar de vrouw verweerde zich. Hierop werd zij nogmaals op haar hoofd geslagen, waardoor de vrouw haar tas los moest laten. Van de dader is een summier signalement bekend: getinte man van ongeveer 20 jaar oud, droeg een lichtkleurige broek en een donkere jas. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze beroving. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie Utrecht stad via 0900 88 44.

Getuigenoproep: beroving met geweld

UTRECHT Maandagavond werd een vrouw vlak bij haar huis beroofd. De dader ging er met haar tas vandoor.

Rond 22.30 uur wilde een 28-jarige vrouw uit Utrecht haar fiets in de stalling aan de Oeral zetten. Op dat moment hoorde zij achter zich een man zeggen, dat zij haar fiets en tas af moet geven, de vrouw weigert dit. Er ontstaat een worsteling waarbij de vrouw uit alle macht probeert te voorkomen, dat zij wordt beroofd. Uiteindelijk valt de vrouw op de grond en gaat de man er met haar tas vandoor. Van de dader is een summier signalement bekend: blanke man met donker haar, droeg donkere kleding en een grijze trainingsbroek. De vrouw heeft hard geschreeuwd tijdens de worsteling, mogelijk hebben buurtbewoners iets gezien of gehoord. De politie is op zoek naar getuigen en roept hen op contact op te nemen met de politie Utrecht stad via 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag werden drie mannen aangehouden nadat een getuige hen had betrapt toen zij wilden gaan inbreken.

Rond 01.40 uur kregen agenten een melding binnen. Een drietal personen had zojuist geprobeerd in te breken aan de Mississippidreef. De mannen waren er vandoor gegaan richting Zuilen. Agenten hebben de omgeving afgezocht en troffen uiteindelijk drie mannen aan in een auto. Het drietal, mannen van 23 en 24 jaar uit Utrecht voldeed aan het signalement. Ook was het drietal in bezit van inbrekerswerktuig. Ze zijn ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.