Wageningen Universiteit en Researchcentrum
17 dec 2010
Onderdeel: LEI
Wageningen UR en het Sustainability Consortium gaan samenwerken aan het
transparant maken van de duurzaamheid van voedsel.
Het Sustainability Consortium is een door Walmart en de Universiteit
van Arkansas opgestarte samenwerking tussen universiteiten en
bedrijfsleven. Oorspronkelijk was het consortium vooral op
Noord-Amerika gericht, maar men wil het toepassingsgebied uitbreiden
naar Europa.
Het hoofddoel van het consortium is om de duurzaamheid van producten in
beeld te brengen. Die informatie kan door afnemers
(retailers/consumenten) gebruikt worden om de meest duurzame producten
te selecteren en door alle bedrijven om hun producten te verduurzamen.
Inmiddels zijn meer dan 60 bedrijven aangesloten waaronder Unilever en
Ahold. Ahold heeft een belangrijk rol gespeeld in het opzetten van de
samenwerking tussen het consortium en Wageningen UR. Als de
samenwerking bij beide partijen bevalt, krijgt deze in het voorjaar van
2011 een meer structurele vorm.
Het LEI heeft veel ervaring rond het meten van duurzaamheid, zie
het thema Duurzaamheidsmonitoring.
Thema Duurzaamheidsmonitoring
Contact
koen.boone@wur.nl