Wageningen Universiteit en Researchcentrum 17 dec 2010

Onderdeel: LEI

Wageningen UR en het Sustainability Consortium gaan samenwerken aan het transparant maken van de duurzaamheid van voedsel.

Het Sustainability Consortium is een door Walmart en de Universiteit van Arkansas opgestarte samenwerking tussen universiteiten en bedrijfsleven. Oorspronkelijk was het consortium vooral op Noord-Amerika gericht, maar men wil het toepassingsgebied uitbreiden naar Europa.

Het hoofddoel van het consortium is om de duurzaamheid van producten in beeld te brengen. Die informatie kan door afnemers (retailers/consumenten) gebruikt worden om de meest duurzame producten te selecteren en door alle bedrijven om hun producten te verduurzamen.

Inmiddels zijn meer dan 60 bedrijven aangesloten waaronder Unilever en Ahold. Ahold heeft een belangrijk rol gespeeld in het opzetten van de samenwerking tussen het consortium en Wageningen UR. Als de samenwerking bij beide partijen bevalt, krijgt deze in het voorjaar van 2011 een meer structurele vorm.

Het LEI heeft veel ervaring rond het meten van duurzaamheid, zie het thema Duurzaamheidsmonitoring.

Thema Duurzaamheidsmonitoring
Contact
koen.boone@wur.nl