Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 17-12-2010

Onderzoek naar meerdere vechtpartijen afgerond

NORG De politie heeft het onderzoek naar enkele vechtpartijen in Norg en Roden afgerond. De eerste vechtpartij vond plaats in de nacht van 6 op 7 augustus jl. Bij deze vechtpartij gingen meerdere mensen uit Norg en Roden met elkaar op de vuist. In dagen die daarop volgden er meerdere vergeldingsvechtpartijen en bedreigingen heen en weer. In het onderzoek zijn in totaal 14 aangiftes opgenomen, onder andere van mishandeling en bedreiging. Er zijn 34 getuigen gehoord en 16 verdachten verhoord. Er is onder andere een bladhark, een mes en een honkbalknuppel in beslag genomen. Met deze voorwerpen zijn in verschillende situaties gedreigd. De 16 verdachten in de leeftijd tussen 16 en 46 jaar komen uit Norg, Roden en Nieuw-Roden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De dossiers zijn naar het Openbaar Ministerie gestuurd voor verdere behandeling.

Politie onderzoekt diefstal aanhangwagen

BEILEN Donderdagmiddag is van achter een woning aan de Oosterstraat een eenassige aanhangwagen van het merk Hapert gestolen. De 37-jarige eigenaar deed aangifte. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Met 2,8 promille op de snelweg

HAVELTE Donderdagnacht zagen agenten een auto op de A32 rijden, waarvan de bestuurster, ondanks de weersomstandigheden, wel heel langzaam reed. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurster, een 39-jarige vrouw uit Dwingeloo, bleek flink gedronken te hebben. De blaastest kwam uit op 1220. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Bekeuring voor baldadigheid

ASSEN Donderdagnacht kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd bij het winkelcentrum aan de Nobellaan. Daar aangekomen bleek dat er hekken waren omgegooid. De daders, drie knapen van 17, 21 en 22 jaar, werden door een getuige aangewezen. Ze kregen een bekeuring voor baldadigheid, nadat ze de omgegooide hekken weer rechtop hadden gezet.

Man aangehouden wegens drugshandel

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie bij een inval in twee woningen aan de Vleerackers een 32-jarige bewoner aangehouden. Hij gooide zijn handelsvoorraad met vermoedelijk cocaine vanaf het balkon naar beneden toen de politie binnenkwam. Bij de inval in de tweede woniong, waar niemand thuis was, werd een vuurwapen aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat opeen van de twee adressen een vuurwapen aanwezig zou zijn. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Verkeer houdt goed rekening met winterse omstandigheden

PROVINCIE DRENTHE De sneeuwval en bijbehorende winterse omstandigheden van donderdag heeft in de avondspits voor de nodige overlast gezorgd. Er werd nagenoeg overal, dus ook op de auto(snel)wegen met sterk verminderde snelheid gereden. Donderdagmiddag en avond zijn bij de politie ongeveer twintig aanrijdingen gemeld vanwege de gladheid. Dit betreft allemaal ongevallen met alleen materiële schade tot gevolg. Donderdagnacht zijn er geen ongevallen gemeld. De vrijdagochtend was er beduidend minder verkeer op de weg en de ochtendspits leverde twee glijpartijen op met schade als gevolg.