Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwerkerk aan den IJssel, 16 december 2010

Eerste gratis on-line database voor reizen naar ontwikkelingslanden

Website met 146 Nederlandse touroperators en 34 Belgische touroperators in één klap de belangrijkste informatiebron in de Benelux voor dit segment.

Nooit eerder was het zo makkelijk om per ontwikkelingsland alle touroperators, hotels en andere toeristische diensten te vinden. Met een paar muisklikken vindt de reiziger alle informatie die hij zoekt. Ton Willemse, directeur van TourWizz vond een gat in de markt en ontwierp een database waarbij je op een snelle manier veel van wat je nodig hebt voor reizen naar ontwikkelingslanden kunt vinden. TourWizz biedt aanbieders van reizen en van toeristische diensten op ontwikkelingslanden gratis vermelding van onder meer bedrijfsgegevens, bestemmingen en specialismen. Al 180 Nederlandse en Belgische touroperators hebben hun reisbestemmingen op ontwikkelingslanden gepubliceerd in deze on-line database die 10 december 2010 live is gegaan.

Breed aanbod
"Het concept van TourWizz is eenvoudig en duidelijk: je vindt er gemakkelijk en snelle wie-en-wat je nodig hebt voor reizen naar ontwikkelingslanden. Onze ambitie is ook duidelijk,'' zegt Ton Willemse. ,,We willen zo snel mogelijk en zoveel mogelijk verschillende, relevante aanbieders voor reizen op ontwikkelingslanden op de website verzamelen. Tot 2010 werden touroperators en hun bestemmingen door ons in een boekje of in PDF gepubliceerd. Dat is nu veranderd en daarmee kan, naast de touroperator, zich om het even welke toeristische dienst zich in de database vermelden. Niet beperkt tot alleen touroperators dus, en ook niet beperkt tot alleen Nederland en België. De website is meteen al beschikbaar in vijf talen om per direct uit te rollen naar bijvoorbeeld andere reislustige landen in de EU, zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Spanje."

Ministerie Buitenlandse Zaken
Dat de website een bijzondere positie inneemt, blijkt ook uit de ondersteuning die het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan touroperators uit verschillende Europese landen op de website. Het CBI, Centrum ter Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (agentschap van BZ) zet zich al sinds 1971 in voor het toerisme naar ontwikkelingslanden. Drs. Wim van Heumen, programmamanager van het CBI: ,,Wij willen het toerisme vanuit de EU landen promoten om zo de economie in de ontwikkelingslanden te stimuleren. Op TourWizz sponsoren we de hyperlinks naar de e-mailadressen en websiteadressen van touroperators uit verschillende EU landen die reizen aanbieden op ontwikkelingslanden. Bezoekers van de site kunnen dan direct contact maken of meer te weten komen van de reisaanbieders die ze hebben geselecteerd. Contacten stimuleren, dat is wat we willen."