FNV

FNV Bondgenoten: Albert Heijn laat ultimatum verstrijken

10-12-2010

Albert Heijn (AH) heeft vanmiddag om 14.00 uur het ultimatum zonder formele reactie laten verstrijken. Dit betekent dat er voorlopig geen nieuwe cao is voor de 3.300 werknemers van de acht distributiecentra. Vakbond FNV Bondgenoten gaat samen met de werknemers de volgende stappen bepalen. Theo Appelman, kaderlid FNV Bondgenoten reageert teleurgesteld. "Stiekem had ik toch nog de hoop dat de directie zou reageren. Woensdagmiddag zei Cees van Vliet dat hij serieus zou kijken naar de eisen in ons ultimatum. Hij was het met mij eens dat wij - de werknemers - ook het huismerk van Albert Heijn zijn."

Een van de grote breekpunten in de cao-onderhandelingen is dat AH nog meer flexkrachten wil. "Dit gaat ten koste van de zekerheid van de werknemers", aldus Murat Sekercan bestuurder FNV Bondgenoten. "Geen vast contract, is geen garantie op werk en dus een onzekere toekomst. De werknemers willen dat AH 300 flexbanen omzet in vaste banen. Dat lijkt mij niet teveel gevraagd."

Appelman: "Nu het ultimatum is verstreken, kan de directie vanaf volgende week acties verwachten. Maar, wij vinden het erg belangrijk dat de klanten én onze collega's in de winkels hier zo min mogelijk last van hebben. Fijne feestdagen, dat wensen we voor iedereen."

Albert Heijn heeft distributiecentra in De Meern, Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Rotterdam, Tilburg, Zaandam en Zwolle. De acht centra bevoorraden in totaal zo'n 800 AH-winkels. Bij de distributiecentra werken in totaal circa 3.300 mensen, waarvan zo'n
1.500 op flexibele basis of uitzendbasis.