Focwa

Toelatingseisen FOCWA Autoruitherstelbedrijven aangescherpt

PERSBERICHT, Sassenheim, 9 december 2010

Leden hebben tot 1 februari 2011 de tijd om aan eisen te blijven voldoen

FOCWA Autoruitherstelbedrijven heeft, om de erkenningsregeling hoog te houden, de toelatingseisen aangescherpt. Het gaat om situaties waarbij meerdere bedrijven in hetzelfde pand zijn gevestigd en situaties waarbij voor andere bedrijven wordt gefactureerd. Bestaande leden die nog niet aan deze eisen voldoen, hebben tot 1 februari 2011 de tijd.

De passages waar het om gaat zijn de volgende:

Facturatie

De werkzaamheden worden - behoudens uitzonderingen - in eigen beheer uitgevoerd en niet uitbesteed. In die uitzonderingsgevallen (bijvoorbeeld bij capaciteitsproblemen) is het niet toegestaan om in de hoedanigheid van FOCWA Autoruitherstelbedrijf reparatie- en/of vervangingswerkzaamheden uitgevoerd door niet FOCWA Autoruitherstelbedrijven aan opdrachtgevers te factureren en/of te voorzien van FOCWA Garantie.

Huisvesting
Indien een FOCWA Autoruitherstelbedrijf eenzelfde locatie deelt met één of meerdere niet FOCWA-erkende bedrijven, dan dient het FOCWA bedrijf er zorg voor te dragen dat er voor de consument c.q. opdrachtgever een duidelijk onderscheid bestaat tussen het FOCWA bedrijf en de niet FOCWA-erkende bedrijven om zodoende verwarring bij de consument c.q. opdrachtgever te voorkomen over welk bedrijf (FOCWA/niet FOCWA-erkend) de werkzaamheden uitvoert en de kwaliteit van het FOCWA keurmerk te waarborgen. FOCWA bedrijven dienen bijvoorbeeld te beschikken over een eigen entree/ontvangst/receptie, een eigen telefoonnummer, een eigen
-althans geen gedeelde- website, eigen -althans geen gedeelde- reclame/communicatie uitingen en een gescheiden werkplaats.

Achtergrond

FOCWA Autoruitherstelbedrijven moeten aan strenge eisen voldoen op het gebied van opleidingen, gereedschappen, verzekeringen, uitstraling, wijze waarop de klanten worden ontvangen, etc. Daarnaast is men verplicht een gedragscode na te leven waarin regels zijn opgenomen ten aanzien van eigen risico beleid, respecteren van polisvoorwaarden, repareren waar reparatie mogelijk is, hergebruik van materialen, etc. FOCWA Autoruitherstelbedrijven verstrekken minimaal vier jaar FOCWA-garantie. Bovendien vallen alle aangesloten bedrijven onder de werking van de NIVRE-FOCWA geschillencommissie die bindende afspraken doet bij klachten en geschillen.

Er zijn bijna 300 professionele autoruitherstelbedrijven lid van FOCWA.

0-0-0-0

Meer informatie:
FOCWA Specialisten
De heer Leo Smid, secretaris FOCWA Specialisten telefoon: (0252) 265 237
>