FNV Bouw

Zeggenschap werktijden; FNV Bouw wil papadag

FNV Bouw sluit zich aan bij de oproep van GroenLinks en het CDA om werknemers zelf hun tijden te laten bepalen, maar vindt dat er juist in de bouwnijverheid meer mogelijkheden voor flexibiliteit moeten komen. Om bouwwerknemers meer toegang te geven tot flexibele werktijden, bijvoorbeeld voor een papadag per week, zijn al in de cao Bouwnijverheid 2009/2010 vier pilots afgesproken. Door vier keer tien uur te werken (UTA), zelf te roosteren of via flexibele werktijden hebben werknemers meer zeggenschap over hun werktijden. Uit enquêtes van FNV Bouw blijkt dat daar grote behoefte aan is.

Uit onderzoek van FNV Bouw blijkt dat de sector niet aantrekkelijk genoeg is voor jongeren en andere nieuwkomers. Inflexibele arbeidstijden in de bouw staan een moderne sector in de weg. FNV Bouw dringt er daarom al jaren op aan dat werknemers zoveel mogelijk zelf hun tijd kunnen bepalen. Voor de bouw zal het wel ingewikkelder worden om werktijden flexibeler te maken, erkent ook cao-onderhandelaar Mieke van Veldhuizen. "De bouw is een traditionele sector, maar de tijd dat de alle bouwvakkers kostwinner waren, is allang voorbij. De wereld verandert en vier dagen werken moet ook in de bouw een mogelijkheid zijn. Wel kan het praktisch lastig zijn. Werknemers gaan nu eenmaal in een busje naar het werk en dan is het lastiger om rekening te houden met iemand die zijn kind naar de crèche brengt."

Van Veldhuizen: "Van de werknemer wordt nu de nodige flexibiliteit verwacht om zich optimaal mee te bewegen met het productieproces. Dat moet toch ook de andere kant op kunnen werken?" Ook in de arbeidsvoorwaardenenquête voor 2011 scoorde zeggenschap over eigen werktijden een derde plek in de prioriteitenlijst.

Afgelopen zomer trok FNV Bouw ook aan de bel over meer flexibiliteit: werknemers hebben door de bouwvak geen zeggenschap over hun vakantieplanning. Uit onderzoek onder bijna 300 leden blijkt dat negen van de tien werknemers zelf willen bepalen wanneer zij op vakantie gaan. Ook de bouwvak past niet bij modern werkgeverschap, wat FNV Bouw betreft.

Publicatiedatum: 03-12-2010