Woningcorporatie Ymere

Corporaties stoppen met website Buurtleven.nl

2-12-2010

De vier corporaties, die bijna twee jaar geleden de website Buurtleven.nl lanceerden, hebben besloten te stoppen met de community website.

De website die als doel had de sociale cohesie in buurten te versterken, trekt minder bezoekers dan gehoopt. Buurtleven.nl heeft teveel concurrentie van social media websites als hyves, twitter en facebook.

Buurtleven.nl wilde mensen in de wijken met elkaar in contact en gesprek brengen. Naast buurtnieuwsberichten gemaakt door buurtjournalisten en buurtbewoners biedt de website de mogelijkheid om (discussie)groepen te vormen over buurtzaken. Om te kunnen deelnemen aan de webcommunity moeten buurtbewoners zich aanmelden met een inlogcode die gekoppeld is aan hun straat en huisnummer. Minder bewoners dan verwacht maken hier gebruik van. Zij lijken liever anoniem te blijven op internet.

De redactie van Buurtleven en de corporaties hebben samen hard gewerkt aan het vergroten van het bereik van en de activiteit op Buurtleven. De afgelopen maanden leidde dit tot meer bezoekers, meer reacties op de site en meer samenwerking met partners in de wijk. Maar helaas zijn de bezoekersaantallen niet hoog genoeg om de kosten van het project te legitimeren.

Buurtleven.nl is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een gewaardeerde, unieke Amsterdamse nieuwssite. Het doel om buurtbewoners samen te brengen wordt echter onvoldoende behaald.

Interactieve projecten van de corporaties die nu een plek hebben op Buurtleven, krijgen de komende maanden een plek op andere social media. Alle betrokken medewerkers zijn persoonlijk geïnformeerd.

De deelnemende corporaties (Rochdale, De Key, Stadgenoot en Ymere) bekijken nu hoe alles netjes kan worden afgerond, de precieze datum waarop Buurtleven.nl uit de lucht gaat wordt nog bepaald. In overleg met de personeelsleden van het Buurtlevenredactieteam wordt in de tussentijd ook naar een voor hen passende oplossing gezocht.