Fugro N.V

Fugro neemt Riise Underwater Engineering AS in Noorwegen over

Leidschendam, The Netherlands, 3 Dec 2010

---

Fugro heeft met Riise Underwater Engineering AS overeenstemming bereikt om het bedrijf over te nemen. De overname wordt naar verwacht eind van dit jaar afgerond, zodra enkele uitstaande formaliteiten zijn afgehandeld.

Riise Underwater Engineering AS (RUE), met haar hoofdkantoor in Hagesund in Noorwegen, verleent diensten aan de olie- en gasindustrie op het gebied van subsea engineering, ROV (remotely operated vehicle) en duikwerkzaamheden op zee en in binnenwateren. RUE is gespecialiseerd in IRM (Inspectie, Reparatie en Onderhoud) and constructiesupport op zee en heeft op dit moment twee speciaal ontworpen schepen in West Afrika aan het werk en een schip voor werk in binnenwater in Noorwegen met zowel work class en observation class ROVs en een aantal modulaire duiksystemen.

RUEs omzet vertoont een sterke groei en bedraagt op dit moment ongeveer EUR 30 miljoen per jaar. De onderneming heeft 25 vaste medewerkers in dienst en 100 medewerkers op contractbasis.

De combinatie van Fugros sterke positie in IRM en haar wereldwijde netwerk geeft goede mogelijkheden voor synergie met RUE, hetgeen Fugro in staat stelt haar onderwaterdienstverlening ten behoeve van de offshore olie- en gasindustrie te versterken.

RUE zal als Fugro-RUE AS deel uitmaken van Fugros Subsea Services Business Line. Het management van RUE zal blijven werken bij Fugro-RUE.
---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com