Dienstenbond CNV

Nieuws


1 december 2010

ABU Vaste Medewerkers - Loonsverhoging van 1,5%

Per 1 december a.s. zult u een loonsverhoging van 1,5% krijgen. Dit was een voorwaardelijke afspraak waarvan de details hieronder zijn beschreven. Verder kunt u in deze info informatie verwachten over de voortgang van de werkgroepen. Daarnaast willen wij u informeren dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao in februari van 2011 zullen beginnen.

Loonsverhoging van 1,5% per 1 december 2010
In uw cao (CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen 2009 - 2011) was een voorwaardelijke loonsverhoging afspraak gemaakt. Aan die voorwaarden is voldaan en zodoende kunt u vanaf 1 december 2010 een loonsverhoging verwachten van 1,5%. Als dit niet gebeurt moet u ons inlichten en dan kunnen wij actie ondernemen.

Voorwaarden
De voorwaarden waren als volgt:
o Er is sprake van gemiddeld 5% groei van het aantal uren, gemeten over zes achtereenvolgende perioden ten opzichte van dezelfde perioden van het jaar ervoor, overeenkomstig de systematiek van de ABU-Marktmonitor;
o De reeks van zes perioden dient te beginnen met een periode van positieve groei; en
o De verhoging geschiedt zonder terugwerkende kracht op de eerste van de maand na publicatie van de marktmonitor.

Werkgroep `Continu Leren'
Doel van de werkgroep `continu leren' is om een studie te verrichten naar het continu leren en het waarborgen van de vakbekwaamheid van werknemers na het behalen van het SEU-diploma. Hieruit zijn twee conclusies gekomen. Ten eerste bestaat er de wens om de SEU-Eindtermen op korte termijn weer eigentijds te maken. Ten tweede wil de werkgroep inzicht krijgen in de eisen van de vakbekwaamheid van de intercedent in 2015.

De bedoeling is dat externe onderzoeksbureaus deze studie zullen verrichten.

Project Wajong
In uw cao is ook de afspraak gemaakt dat de ABU, tijdens de looptijd, 50 jong gehandicapten (zogenaamde wajong) zou plaatsen. Er is nog niet aan dit aantal voldaan, maar het ziet ernaar uit dat we het aantal van 50 gaan halen. CNV Dienstenbond vindt dit een fantastisch resultaat.

Nieuwe cao-onderhandelingen
In februari 2011 zullen de onderhandelingen plaatsvinden voor de nieuwe cao. Wij zullen u begin 2011 vragen naar uw mening. Wat moet er volgens u in de cao? Welke afspraken dienen wij te maken? Ook kunt u uw opmerking mailen naar het onderstaande adres.

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.