Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 02-12-2010

Auto-inbreker parkeergarage aangehouden

UTRECHT Woensdagavond werd in de parkeergarage aan de Rijnkade een autokraker aangehouden.

Rond 20.30 uur hielden agenten een 23-jarige man uit Utrecht aan. Hij was eerder die avond op bewakingsbeelden van de parkeergarage gezien toen hij een ruit van een auto insloeg. De man was te voet gevlucht, maar keerde terug om zijn auto op te halen. Hierdoor kon de man aangehouden worden voor diefstal en vernieling.

Heling/diefstal

UTRECHT Woensdagochtend werd een gestolen telefoon bij een scholier aangetroffen.

Rond 09.30 uur kreeg de politie een tip binnen dat bij een school in Kanaleneiland, een 17-jarige jongen uit Houten in het bezit zou zijn van een gestolen telefoon. De jongen bleek de telefoon van een vriend, ook een 17-jarige jongen uit Houten gekregen. De twee jongens zijn aangehouden voor diefstal/heling en de telefoon wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Man in de singel gevallen

UTRECHT Woensdagmiddag viel een man in de singel nadat hij op de vlucht sloeg.

Rond 14.00 uur werden agenten met spoed naar de Catharijnesingel gestuurd, daar zou een man door het ijs zijn gezakt. Het bleek om een 23-jarige man uit Utrecht te gaan, welke een onenigheid had gehad voor de rechtbank. Toen hij weg wilde rennen koos hij de kortste weg over het ijs van de singel, echter bleek dit nog niet dik genoeg te zijn en zakte hij door het ijs. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het UMC gebracht.