Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 02-12-2010

Herhuisvesting politie Woudenberg

WOUDENBERG - Vanaf 8 december 2010 is politie van Woudenberg gehuisvest in de brandweerkazerne aan de Europaweg nummer 4.

U kunt op woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur tijdens het spreekuur terecht op het politiebureau voor al u vragen. Eveneens kunt u een afspraak plannen met één van de wijkagenten de heer L. Wijntjes of de heer A. Schelling via telefoonnummer 0900-8844.

Dronken bestuurder botste tegen de vangrail

AMERSFOORT In de nacht van woensdag op donderdag ging de bestuurder van een net van de weg geraakte auto ervandoor, hij werd later aangehouden.

Rond 02.30 uur werden agenten naar De Nieuwe Poort gestuurd, daar stond een auto in de vangrail. De airbags van de auto waren uitgeklapt, maar de bestuurder was nergens te bekennen. De politie is op zoek gegaan in de wijk, na enige tijd konden zij door een tip van een getuige de bestuurder, een 33-jarige man uit Utrecht aanhouden. Bij de ademanalyse test op het bureau bleek hij 720 ug/l in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces verbaal.

Getuigenoproep; brandstichting

AMERSFOORT Woensdagmiddag werd aan de Appelweg brandgesticht in een brievenbus.

Rond 12.10 uur hoorde een 29-jarige vrouw uit Amersfoort een harde knal bij haar huis aan de Appelweg. Toen zij naar buiten keek, bleek de koelkast die zij buiten had staan in brand te staan. De brand werd snel geblust en uit nader onderzoek bleek de brievenbus die voor de koelkast stond te zijn opgeblazen met vuurwerk. Getuigen hebben twee jongens weg zien rennen en de politie roept hen op zich te melden op het bureau.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze brand, met informatie kunt u contact opnemen met de politie district Eemland zuid via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.