Gemeente Hoorn

Sportpenning voor Piet Olofsen, Vincent Onos en Esther Schouten

Op woensdag 1 december heeft wethouder Aart Ruppert aan de heren Piet Olofsen, Vincent Onos en mevrouw Esther Schouten een gouden sportpenning van de gemeente Hoorn overhandigd. Ze ontvangen de onderscheiding vanwege hun grote prestaties in de sport.

Piet Olofsen De heer Olofsen (75), inwoner van Hoorn, toenmalig lid van AV Hollandia, is in de periode van1964 tot en met 1973 zevenvoudig kampioen speerwerpen van Nederland geweest en veertien jaar houder van het Nederlands record (74,78 meter). De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Zevenvoudig Nederlands Kampioen 1964-1973 Speerwerpen.

Vincent Onos De heer Onos (24), inwoner van Hoorn, lid van SAV Grootebroek, heeft tijdens het NK in Amsterdam op 18 juli 2010 voor de derde maal het Nederlands Kampioenschap kogelslingeren behaald. De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Nederlands Kampioen 2010 Kogelslingeren.

Esther Schouten Mevrouw Schouten (33), inwoonster van Hoorn, lid van sportschool Sokudo, heeft op 18 oktober 2010 in het Koninklijk Theater Carré haar WK titel boksen in het juniorvedergewicht geprolongeerd. De gouden sportpenning heeft de inscriptie: Wereldkampioen 2010 Boksen.