Belgische Federale Overheid



De Belgische film `Tabu' bekroond met prijs voor beste scenario op Internationaal Kortfilmfestival in Warschau

Datum: 01 december 2010

Tabu

De film Tabu van Vincent Coen en Jean-Julien Collette won op 27 november de prijs voor beste scenario op het Grand Off Festival in Warschau, een internationaal kortfilmfestival. Dit jaar dongen 895 films uit 70 landen mee.Daaruit werd tijdens het eigenlijke festival, dat 4 dagen duurde, een selectie van 52 films uit 32 landen vertoond. Er werden prijzen uitgereikt in 9 categorieën, waaronder die voor beste scenario, beste regie, beste acteur, beste actrice enz.

De film Tabu is een kortfilm die zich in Gent afspeelt en die men zou kunnen samenvatten als een romantische komedie geïnspireerd op het Oedipuscomplex. De stad Gent vormt het decor en wordt nu eens voorgesteld als een romantische, dan weer als een breugeliaanse stad. Eerder was deze film geselecteerd voor een aantal grote internationale filmfestivals, zoals het Corona Cork Film Festival (Ierland) en het St. Louis International Film Festival (Verenigde Staten). Tabu sleepte ook al vier internationale prijzen in de wacht. Niettemin was de Poolse prijs in de ogen van de regisseurs een bekroning voor hun werk.

De film Tabu is de vrucht van een samenwerking tussen een Franstalige (Jean-Julien Collette) en een Vlaamse cineast (Vincent Coen). De mooie Vlaamse actrice Sandrine André speelt een belangrijke rol in Tabu.De film (die Engels gesproken is, met enkele korte stukjes in het Nederlands) werd vervolgens in alle grote steden van Polen vertoond.

www.grandoff.eu
http://www.cinergie.be/critique.php?action=display&id=1183 http://www.youtube.com/watch?v=8Frj_xYhW9Q
http://vimeo.com/8579453