Gemeente Vlaardingen


Toekomst van de atletiekbaan


01-12-2010 |
Gemeente stelt aannemer aansprakelijk

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen stelt de aannemer aansprakelijk, die in 2004 de atletiekbaan heeft aangelegd met een garantie van tien jaar.
Na vijf jaar bleek de baan zo te zijn verzakt, dat de gemeente besloot een vlaktekeuring uit te voeren. De baan bleek, vooral in de bochten, meer dan 30 cm verzakt. De aannemer die destijds de baan heeft aangelegd, BAM/Nooteboom, heeft daarop de baan geprobeerd te egaliseren door middel van schuimbetoninjecties in de baan. Deze methode had helaas niet het gewenste resultaat. In de zomer van 2010 zijn de werkzaamheden gestaakt. De baan is in augustus 2010 door ISA-sport afgekeurd voor officiële wedstrijden. Per oktober 2010 is de baan voor de duur van een jaar goedgekeurd als trainingsbaan.

De gemeente en AV Fortuna verschillen van mening over de status van de baan. AV Fortuna meent dat de vereniging een baan huurt die geschikt moet zijn voor nationale wedstrijden. De gemeente gaat niet uit van een dergelijke wedstrijdbaan. Gezien dit verschil van mening stelt de gemeente aan AV Fortuna een bemiddelingstraject voor.

Wethouder Vera Kalf-Müller: "Zolang er een dergelijk verschil in inzicht bestaat, komen we niet tot een oplossing. Mediation voorkomt hopelijk dat het geschil uitloopt in een juridische procedure. Beter inzicht in elkaars opvattingen kan wellicht tot een oplossing leiden."

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000