Gemeente Geertruidenberg


Kijkdag gevonden en verloren fietsen

Bent u uw fiets kwijt en heeft u aangifte gedaan bij de politie MWB? Kom dan op woensdag 1 december naar de gemeentewerf aan de Julianalaan 103a in Raamsdonksveer. De kijkmiddag is van 13.00 tot 15.00 uur.

Een keer per jaar
Eén kijkmiddag per jaar staan alle gevonden en verloren fietsen te wachten op de rechtmatige eigenaar. De kijkmiddag is uitsluitend bedoeld voor personen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets bij politie Midden- en West Brabant (MWB). Fietsen die onbeheerd staan, of waarvan men twijfelt aan de herkomst zijn aangemeld bij het politiebureau MWB of bij de cluster buitendienst afdeling Ruimte van de gemeente Geertruidenberg.

Hoe werkt het?
Medewerkers van de cluster BOR van de gemeente Geertruidenberg helpen mensen ter plekke met het zoeken naar hun fiets. Een afspraak maken op deze kijkmiddag is niet nodig.
Ziet u tijdens de kijkdag de fiets die u kwijt bent? Dan ontvangt u van de politie, na overlegging van het afschrift van de aangifte, een ontvangstbewijs. Met dit ontvangstbewijs en een geldige legitimatie kan de rechtmatige eigenaar de fiets meenemen.

Na deze kijkmiddag worden de fietsen die achterblijven verkocht aan opkopers of geschonken aan werkprojecten, een sociale werkplaats of een ander goed doel. Via deze projecten worden de fietsen opgeknapt en geschonken aan bijvoorbeeld derde wereldprojecten.