De Champisaucijs van bakkerij ât Lekker Plekske uit Roosendaal is door
het publiek gekozen als finalist van Smaakvol 2010. Dit Roosendaalse
product maakt op 30 november kans op de titel âSmaakvolste product van
NLâ.
Op 2 november 2010 streden de acht halve finalisten uit Zuid-Nederland
om een plaats in de finale van Smaakvol2010. In deze smaakwedstrijd,
georganiseerd door Syntens, Taskforce Multifunctionele landbouw en
Foodlog, strijden de makers van deze heerlijkheden om de titelÂ
âSmaakvol 2010â, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van
Nederlandse bodem.
De publieksfavoriet die gekozen is uit de eerder gehouden proeverijen
in Den Bosch en Maastricht is de Champisaucijs van 't Lekker Plekske /
De La Creme uit Roosendaal. Daarnaast koos de vakjury het Euleteul
zomerbier van Brouwerij de Fontein uit Stein en de KellyBronze
kerstkalkoen van Flavours of the Farm uit Heythuijsen als meest
succesvolle concepten uit de regio Zuid. Ook deze lekkernijen gaan door
naar de finale op 30 november in Den Bosch, de Hoofdstad van de Smaak
in 2010.
De landelijke finalisten, inclusief de drie publieksfavorieten,
strijden op 30 november om de ultieme smaakerkenning. Uiteindelijk
worden twee winnaars geselecteerd uit de meer dan 80 deelnemende
producten: de Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het
lekkerste product van Nederland, en de Publieksprijs voor de landelijke
publieksfavoriet.
Meer informatie: www.syntens.nl/desmaakvanNLÂ
---
Syntens