CNV Vakmensen


CNV Vakmensen: 'Succesvolle week van de catering'

26 november 2010
Tijdens de week van de catering hebben bestuurders van CNV Vakmensen honderden werknemers in de catering bezocht. Bestuurder Marieke de Vries- den Hollander: "De branche heeft veel te maken met contractwisselingen; werknemers doen nog steeds hetzelfde werk, maar dan wel voor een andere werkgever. Onze boodschap; wees altijd alert op het moment dat er over contractwisseling wordt gesproken. Ga niet zomaar akkoord met minder uren of een functie verlaging. Neem altijd eerst contact op met je vakbond."

CNV Vakmensen startte de week met de presentatie van de uitkomsten van een onderzoek onder cateringmedewerkers. Daaruit bleek dat de meeste cateringmedewerkers hun werk een goede voldoende geven. De Vries- den Hollander: "Maar zij hebben wel behoefte aan wat meer waardering. Met deze speciale week wilde CNV Vakmensen de mensen die extra aandacht geven. Naast de gesprekken deelden we ook brochures en cadeautjes uit."

De werkgevers die genoemd werden in het onderzoek kregen van CNV Vakmensen een lijstje met verbeter punten toegestuurd. Werkgever Albron scoorde nu het best in het tevredenheidsonderzoek. Met de verbeterpunten van CNV Vakmensen kunnen cateraars hun best doen om volgend jaar ook hoog te scoren.